BUIJS NEEMT FEYENOORD A1 AAN DE HAND

Tegen een behoudend FC Utrecht heeft de A1 zaterdagmiddag een goede prestatie geleverd, door met 2-0 te winnen op Varkenoord. De ploeg van trainer Henk Fräser begon uitermate scherp aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten creëerde de thuisploeg enkele goede kansen. Na zes minuten nam Jerson Anes Ribeiro een corner, die belandde voor de voeten van Jordy Buijs (foto). De centrale verdediger mikte secuur en bracht zijn ploeg op voorsprong. Nog geen vijf minuten later leek Michel Poldervaart de Rotterdammers aan een 2-0 voorspong te gaan helpen. Vrij voor de keeper van de Domstedelingen wist hij het echter niet af te maken. Feyenoord was de betere ploeg, had een flink veldoverwicht maar zoals vaker dit seizoen resulteerde dit niet in doelpunten.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Utrecht wilde wel maar kon niet en Feyenoord miste de scherpte en de concentratie om het duel in het slot te gooien. Na 62 minuten kregen de Rotterdammers weer een corner. Ditmaal schoot Ribeiro de bal uitdraaiend van het doel. Faisal Achlioui stond op de juiste plaats en wist met een geplaatste kopbal in de kruising de 2-0 aan te tekenen. Hiermee was het duel gespeeld.

Trainer Henk Fräser was na afloop content met het resultaat, maar minder tevreden over de uitvoering. ‘We speelden vandaag bij vlagen slordig. Heel af en toe zag ik goede aanvallen, maar met meer scherpte en gogme speel je je veel eerder veilig. Ik wil mijn verdediging een groot compliment maken. Die gaven vandaag, op één moment van onoplettendheid na, niets weg. Jordy Buijs was de absolute uitblinker.’

Volgende week speelt de A1 een uitwedstrijd bij stadgenoot Sparta. 18 februari komt Ajax op bezoek.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Altheer, Nieveld, Buijs, Hammouti; Achlioui (80’ De Haan), Anes Ribeiro, Sammuel (60’ Wattamaleo); Schet (’80 Waisapy), Kogeldans, Poldervaart (38’ Hagary)