SNOYL HARD ONDERUIT MET ABERDEEN; DERIJCK KRIJGT ROOD

Ferne Snoyl is met Aberdeen niet doorgedrongen tot de kwartfinales van de Schotse beker. In de uitwedstrijd tegen Hearts ging Aberdeen zaterdagavond hard onderuit: 3-0. De van Feyenoord gehuurde verdediger viel in de laatste minuut in voor Smith.

Westerlo, met John Owoeri in de basis, kreeg een flink pak slaag van Excelsior Mouscron. Voor rust wist de nieuwe ploeg van de Feyenoord-spits nog stand te houden (0-1), maar in de tweede helft had Westerlo niet veel meer in te brengen. Na negentig minuten stond er 0-5 op het scorebord. Woensdag mag Owoeri alweer aan de bak, in de strijd om de Beker van België.

Alexander Östlund maakte zijn debuut voor Southampton. De Zweed speelde de hele wedstrijd mee met ‘The Saints’, die met 0-0 gelijkspeelden tegen Derby County. Door dit resultaat blijft de nieuwe ploeg van Östlund onderin de middenmoot van de Championship bivakkeren.
Bij NAC-Sparta kende Feyenoord-huurling Timothy Derijck een ongelukkige avond. De Belg moest nog voor het rustsignaal het veld verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen van scheidsrechter Bossen. Evander Sno viel na rust in voor Diba. Omdat er ook in de tweede helft niet werd gescoord eindigden beide partijen zoals ze begonnen: 0-0.