A1 VERLIEST STADSDERBY; B1 IS FC UTRECHT DE BAAS

In de derby tegen Sparta heeft Feyenoord A1 zaterdagmiddag met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Henk Fräser was bijna de hele wedstrijd de betere partij, maar verzuimde de kansen te benutten. Sparta wist drie minuten voor tijd wel het net te vinden, zodat Feyenoord met lege handen huiswaarts keerde. De B-junioren zijn koploper en verloren dit seizoen nog geen duel in de competitie. Ook FC Utrecht wist de ploeg van trainer Cor Adriaanse niet van zijn stuk te brengen: 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers, ingeleid door een schitterend afstandschot van Glenn Kobussen (foto). De C-junioren speelden met 0-0 gelijk bij FC Utrecht. ‘Een typische 0-0 wedstrijd’ omschreef trainer Michel Valke na afloop.

A1 VERLIEST SCHLEMIELIG VAN SPARTA

De A-junioren begonnen goed aan de uitwedstrijd tegen Sparta. Vooral het eerste half uur lieten de bezoekers goed voetbal zien. Tot een voorsprong leidde dit echter niet, zag ook Henk Fräser. ‘We hadden voor rust al met 0-2 voor moeten staan, maar Frank de Haan en Mitchell Schet wisten de bal niet tussen de palen te krijgen’. Sparta was in de eerste helft geen moment gevaarlijk. Na rust werd De Haan vervangen door Georginio Wijnaldum. Met de invaller kwam er voorin meer snelheid bij Feyenoord. ‘Wijnaldum viel goed in. Er was meer gretigheid dan in de eerste helft en we kregen meer balbezit’ zei Henk Fräser na afloop. Mogelijkheden waren er ook in de tweede helft genoeg voor Feyenoord, maar de ploeg heeft de laatste tijd moeite het net te vinden. Drie minuten voor tijd kwam Sparta er via een snelle counter uit. Met een hard schot passeerde de Sparta-spits keeper Stef Doedee. Feyenoord zette nog aan, maar kon niets meer veranderen aan de eindstand. De trainer was na afloop teleurgesteld: ‘We waren vandaag zoveel beter. Deze zege van Sparta is absoluut tegen de verhouding in. Sommige jongens presteerde vandaag ver onder hun niveau. Toch heb ik ook goede dingen gezien. Zoals Tobias Waisappy, die vandaag tot de uitblinkers behoorde. En de invalbeurt van Wijnaldum was ook erg goed.’

Volgende week speelt Feyenoord A1 thuis tegen koploper Ajax.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Sammuel, Nieveld, Buijs, Waisapy (75’ Hammouti); Achlioui, Schet (75’ Smits), Anes Ribeiro; Biseswar, De Haan (45’ Wijnaldum), Kogeldans

KOPLOPER FEYENOORD B1 STEVENT AF OP KAMPIOENSCHAP

‘Als je kampioen wilt worden, moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen’. Trainer Cor Adriaanse won met de B1 sinds oktober al zijn competitiewedstrijden en ging zaterdag vol vertrouwen op bezoek bij FC Utrecht. Door een 0-2 zege zag de trainer dat er van een dip bij de B-junioren nog geen sprake is. ‘Vandaag was het vanwege het enorm slechte veld niet altijd even mooi. Dan is het goed om te zien dat de spelers op basis van een goede instelling en een gezonde dosis beleving een goede prestatie neer kunnen zetten.’ Beide partijen hadden in de eerste helft duidelijk moeite met de slechte staat van de grasmat. De Rotterdammers waren de bovenliggende partij, maar wisten dat voor de pauze niet uit te drukken in doelpunten. Twintig minuten na rust mocht Kevin Wattamaleo een penalty nemen namens de bezoekers. Hij mistte maar schoot de rebound achter de FC Utrecht-keeper. De scheidsrechter had echter een overtreding waargenomen van een Feyenoord-speler, en keurde de treffer af. Twee minuten later schoot Glenn Kobussen op de rand van het strafschopgebied de bal onhoudbaar in de kruising, zodat de 0-1 alsnog op het bord stond. Een kwartier later stuurde Kelvin Leerdam Hanne Hagary weg, die wel raad wist met de geboden kans: 0-2. Daarna gooide Feyenoord het duel in het slot, zodat de koploper opnieuw geen averij opliep. Adriaanse was na afloop trots op zijn team: ‘We zijn vandaag geen moment in de problemen geweest. Een hele goede teamprestatie op een dramatisch veld.’

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Degeling (72’ Watamaleo), Wattamaleo, Fer; Leerdam, Hagary, Pedro (79’ Van Gils)

C1-JUNIOREN SPELEN ‘TYPISCHE 0-0 WEDSTRIJD’

De C1 had vanwege slechte weersomstandigheden een lange winterstop achter de rug. De spelers van trainer Michel Valke waren dan ook gebrand de competitie te hervatten met een positief resultaat. Vanwege diverse omstandigheden zat dat er zaterdag niet in. FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd. In het eerste half uur waren de Domstedelingen vooral fysiek Feyenoord de baas. In het laatste deel van de eerste helft herpakten de Rotterdammers zich echter, wat resulteerde in een grote kans voor de bezoekers. Omdat die niet werd benut gingen de ploegen rusten met 0-0. De tweede helft was van beide kanten zeer matig. Net als de B-junioren van Cor Adriaanse, ondervonden ook de C’tjes dat het veld in Utrecht gaandeweg de wedstrijd steeds slechter werd. Feyenoord was in het tweede bedrijf de sterkere ploeg, kreeg net als in de eerste helft een grote mogelijkheid om een doelpunt te maken maar wist het niet af te maken. Trainer Valke was na afloop niet ontevreden. ‘We hebben in de hele wedstrijd geen kans weggegeven en kwamen zelf twee keer in scoringspositie. Er zat vandaag niet meer in dan een gelijkspel.’

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekmans, Erkelens, Schenkeveld, Kodalak; Bruma, Van la Parra, Seaw (35’ Beijer); Karim, Isoufi, Cabral (52’ Clasie).