FEYENOORD A1 SPEELT GELIJK TEGEN AJAX; B1 EN C1 WINNEN

In een felle wedstrijd op Woudestein heeft Feyenoord A1 zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper Ajax. De Amsterdammers kwamen tien minuten voor rust op voorsprong door een hard ingeschoten vrije trap. Na rust (Feyenoord stond inmiddels met tien man na een rode kaart van Biseswar) scoorde invaller Kogeldans (foto) de gelijkmaker uit een scrimmage. De B1 won de gelijkopgaande wedstrijd tegen SC Heerenveen met 1-0 door een benutte penalty van Kobussen. De C1 haalde flink uit. Fortuna Sittard werd met 6-1 verslagen.

KLASSIEKER EINDIGT ONBESLIST

De A-junioren van Henk Fräser ontvingen de koploper uit Amsterdam in het Excelsior-stadion, en gingen goed van start. Sammuel kreeg een grote kans maar wist deze niet te verzilveren. De Rotterdammers creëerden ook na die kans nog diverse mogelijkheden maar de Amsterdammers hielden goed stand. Na de openingsfase kreeg Ajax de wedstrijd meer onder controle. Het duel werd gaandeweg de eerste helft vorderde steeds harder. Na ruim een half uur voetballen maakte Frank de Haan een overtreding op twintig meter van het doel van keeper Erik Cummins. De spits van de Amsterdammers nam een lange aanloop en schoot de bal met flinke snelheid op doel. Cummins wist er zijn vuisten nog tegen te krijgen, maar de bal kaatste via de binnenkant van de paal het doel in: 0-1. Feyenoord begon goed aan de tweede helft. Het team wist er via de zijkanten diverse keren uit te komen maar de eindpass was nog niet goed genoeg. Tien minuten na rust kreeg Feyenoord-spits Diego Biseswar vanuit het niets een rode kaart. De talentvolle spits mocht gaan douchen na een oneervol gebaar richting de scheidsrechter. De rode kaart leek iets extra’s los te maken bij de Feyenoorders. Twintig minuten voor tijd was invaller Rico Kogeldans het meest alert toen de keeper van Ajax een schot vanaf de linkerkant niet wist te klemmen: 1-1. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Dat leverde naast veel strijd en bezieling ook enkele gele kaarten op. Een kwartier voor tijd redde Cummins knap op een hard schot van Ajax. Na een hachelijke slotfase met kansen aan beide kanten was trainer Henk Fräser tevreden met de puntendeling. ‘Achteraf gezien mag je tevreden zijn met een punt. 0-1 achter in de rust en dan kom je na de rust ook nog met tien man te staan. 1-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.’

Volgende week speelt Feyenoord A1 uit tegen PSV.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer (69‘Kogeldans), Nieveld, Buijs, Hammouti; Achlioui, Sammuel (48’ Schet), Anes Ribeiro; Biseswar, De Haan, Waisapy (58’ Wijnaldum)

B1 REKENT AF MET CONCURRENT SC HEERENVEEN

Feyenoord B1 kwam zaterdagmiddag in actie tegen Heerenveen en won in eigen huis met 1-0. De ploeg uit Friesland, derde op de ranglijst, moest winnen om de kloof van negen punten te verkleinen. Het werd een open wedstrijd met veel strijd maar weinig goed voetbal. Veel spelers waren niet in goede doen, maar omdat de verdediging van de ploeg van Cor Adriaanse geen krimp gaf bleef het lange tijd 0-0. In de 75ste minuut werd Kevin Wattamaleo in het strafschopgebied neergehaald door de keeper van de bezoekende partij. De penalty werd verzilverd door Glenn Kobussen, die vorige week ook al scoorde tegen FC Utrecht. Een belangrijke overwinning voor de B1, die ook zonder goed te spelen de drie punten in eigen huis wisten te houden.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Barends, Ramsteijn, Kobussen, Nelom (43’ Van Gils); Wijnaldum (40’ Leerdam), Fer, Wattamaleo; Degeling (75’ Watamaleo), Hagary, Pedro

C-JUNIOREN MET GROTE CIJFERS LANGS  FORTUNA SITTARD

De C1 had zaterdag geen kind aan Fortuna. Het verschil tussen lijstaanvoerder Feyenoord en de ploeg uit Sittard was te groot om te kunnen spreken van een echte wedstrijd. In de zevende minuut kopte Nick Erkelens zijn ploeg op voorsprong, uit een corner van Jordy Clasie. Na 25 minuten werd Shabir Isoufi getorpedeerd door de keeper van de bezoekers. Jeffrey Bruma wist wel raad met de toegekende strafschop: 2-0. Een minuut later counterde Fortuna naar de 2-1. Clasie scoorde kort daarop de 3-1 na een mooie aanval, op aangeven van Rajiv van la Parra. Na ruim een uur voetballen scoorde Isoufi 4-1. Nog geen twee minuten laters tikte Tim Eekman de vijfde Rotterdamse treffer binnen, op aangeven van Parez Karim. Diezelfde Karim was een minuut later verantwoordelijk voor de eindstand: 6-1. Trainer Michel Valke was redelijk positief over de prestatie van zijn team. ‘Het hadden er wel vijf of zes meer kunnen zijn. Oog in oog met de keeper zie je dat er bij een aantal jongens de nonchalance in kruipt. Maar ik ben tevreden over deze wedstrijd. We hebben erg veel kansen gecreëerd.’

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Aantjes, Erkelens, Eekman, Schenkeveld; Bruma (38’ Seaw), Van la Parra (55’ Karim), De Roon; Clasie, Isoufi, Cabral.