Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD SIMPEL LANGS FC VOLENDAM: 3-0

Jong Feyenoord heeft zich maandagavond met een eenvoudige 3-0 overwinning op Jong FC Volendam op de tweede plaats genesteld. Die plek delen de Rotterdammers met FC Utrecht, de ploeg die twee wedstrijden meer speelde. Tegen Volendam verzorgde Magrão met een vrije trap de 1-0. In een tijdsbestek van een minuut scoorde Feyenoord in de tweede helft via Pieter Collen en Lorenzo Davids twee keer, waarmee de wedstrijd vroegtijdig was beslist. Ali Boussaboun speelde negentig minuten bij Feyenoord.

Henk Duut kon in de aanloop naar het competitieduel met Jong Volendam de ene streep na de andere zetten op het spelersformulier. Labinot Harbuzi, Ivan Bandalovski en Royston Drenthe werden opgeroepen voor hun nationale ploeg, waarmee ze dinsdag of woensdag in actie komen. Op zondag besefte de trainer dat hij een dag later ook geen beroep kon doen op Maikel Aerts, die door de blessure van Lodewijks (tijdelijk) tot eerste doelman werd gepromoveerd. En op maandag volgde de laatste streep, dit keer door de naam van Jesper Hogedoorn. De tweede doelman van Jong Feyenoord werkt de komende dagen een stage af bij het Schotse Aberdeen.

Tegen het laaggeklasseerde Volendam liet de afwezigheid van voorgenoemde spelers zich niet al te zeer voelen. Feyenoord, dat met Boussaboun in aanvallend opzicht een kwaliteitsinjectie kreeg toegediend, kende op het defensieve vlak nauwelijks zorgen. De onverzettelijke centrumverdedigers Christian Gyan en Pieter Collen vormden voor de Noord-Hollanders een niet te passeren obstakel. Zonder de bal aan de voet maakte Gyan dan ook grote indruk, maar in balbezit was het minder indrukwekkend. Dat Volendam voor rust één kans kreeg kon de Ghanees worden aangerekend. Gyan speelde te kort terug, waarop Kevin Smit vrij voor het Feyenoord-doel kwam. Daar wierp Sherif Ekramy zich knap in de baan van het schot, waarmee hij na elf minuten een achterstand voorkwam. In de eerste helft was het Feyenoord dat dicteerde, zonder heel veel te creëren. Sammuel had de kans voor 1-0 te zorgen, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door doelman Frank van de Geest. De openingstreffer volgde enkele minuten later. Magrão schoot een vrije trap in één keer in het doel, waarbij de Volendamse goalie dit keer bepaald niet doortastend optrad: 1-0. Christian Gyan verzorgde het laatste wapenfeit tot het rustsignaal. Zijn harde kopbal teisterde de lat. 

Terwijl de regen onverminderd neerdaalde en het veld steeds zwaarder werd, had Feyenoord aan dertig seconden genoeg om het duel in het slot te gooien. Tussen de 51ste en 52ste minuut liep Feyenoord uit naar 3-0, waarmee de hardwerkende bezoekers elke illusie werd ontnomen. Collen verzorgde de tweede treffer door de voorzet van Magrão met een uiterste krachtinspanning binnen te koppen. Volendam was amper van die tegenvaller bekomen of de Feyenoorders hadden alweer reden tot juichen. Dit keer was het Lorenzo Davids die voor open doel simpel intikte. Zijn dank ging daarbij uit naar Resham Sardar, die op rechts de actie maakte en een op maat gegeven pass verstuurde. Feyenoord, dat donderdag in actie komt tegen FC Twente (uit) en maandag tegen Willem II (thuis), leek het daarna wel te geloven. Oplevingen waren er via invaller Asjel Kujovic, die eerst twee keer over mikte en daarna volledig ongedekt op twee meter afstand van het Volendamse doel slechts een simpel rollertje wist te produceren. Vlak voor tijd kreeg de Zweed nog een kans zich te revancheren voor die misser, maar tot een doelpunt leidde het niet. Van de Geest redde ten koste van een hoekschop. De laatste kans was voor de bezoekers, die in de persoon van Harry Zwarthoed een vrije trap op de lat schoten.

Jong Feyenoord – Jong Volendam 3-0

Scoreverloop:
25’ 1-0 Magrão
51’ 2-0 Collen
52’ 3-0 Davids

Geel: -

Scheidsrechter: Ketting

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Achlioui, Collen, Gyan (78’ De Haan), Hammouti; Abubakari; Sardar (83’ Kogeldans), Davids; Boussaboun, Sammuel (61’ Kujovic) en Magrão.