IERLAND TE STERK VOOR ORANJE ONDER 17

In de derde wedstrijd om de Algarve Cup heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar dinsdag met 0-1 verloren van Ierland. Feyenoord-verdediger Norichio Nieveld (foto) maakte de wedstrijd niet vol en kon vlak voor tijd met rood vertrekken. In Albufeira kreeg het team van KNVB-coach Ruud Kaiser, net als zondag tegen de Fransen, te maken met een fysiek sterkere tegenstander. Het harde spel van de Ieren brak de jeugdinternationals in de eerste helft op. Omdat de scheidsrechter niet op tijd wenste in te grijpen werd het duel steeds grimmiger.
In de tweede helft herpakte Onder 17 zich enigszins. Onder aanvoering van doorgeschoven verdediger Glenn Kobussen werden de jeugdinternationals steeds gevaarlijker. Het waren echter de Ieren die halverwege de tweede helft op een 0-1 voorsprong kwamen. Vlak voor tijd besloot de leidsman dan toch op te gaan treden: na een rode kaart voor een Ierse speler mocht ook Nieveld gaan douchen. Naast Nieveld en Kobussen speelden Erwin Mulder en Hanne Hagary mee met Onder 17.

Frankrijk won de Algarve Cup. Het toernooi in Portugal was ter voorbereiding op de EK-kwalificatiereeks in maart.