ONDER 18 VERLIEST NIPT VAN ITALIANEN; OLYMPISCH TEAM GELIJK

Op een slecht veld hebben Tobias Waisapy (foto), Jordy Buijs, en Jerson Anes Ribeiro woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Italië met 0-1 verloren. In Castiglione di Ravenna speelde het team van KNVB-coach Wim Koevermans op de counter en kreeg in de eerste helft diverse kansen. In de tweede helft scoorden de Italianen de enige treffer van de wedstrijd, al waren de Oranje-verdedigers er van overtuigd dat de Italiaanse spits buitenspel stond. Feyenoord A-junioren Waisapy en Buijs begonnen in de basisopstelling, Anes Ribeiro viel na een uur spelen in.
Ferne Snoyl en Gianni Zuiverloon, door Feyenoord verhuurd aan Aberdeen en RKC Waalwijk, speelden vanavond met het Olympisch team tegen Zwitserland. Op het complex van zaterdaghoofdklasser Bennekom speelde het team van KNVB-coach Wim van Zwam tegen de sterke Zwitsers met 1-1 gelijk. Het team van Snoyl en Zuiverloon kwam voor rust op 1-0, maar wist die voorsprong in het tweede bedrijf niet vast te houden. Beide spelers kregen van scheidsrechter De Groot de gele kaart getoond.