KUYT MATCHWINNER VOOR ORANJE

Het Nederlands Elftal heeft woensdagavond in een slechte wedstrijd met 1-0 gewonnen van Ecuador. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Dirk Kuyt, die bij afwezigheid van Ruud van Nistelrooy op zijn favoriete positie mocht beginnen, in de punt van de aanval. De Katwijker kreeg kort na rust de bal voor zijn voeten gekopt door Meerdink, en haalde doeltreffend uit in de verre hoek. Nicky Hofs maakte in de tweede helft zijn debuut voor Oranje. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland, vanwege de hevige sneeuwval en de daardoor opgetreden problemen in het verkeer.

In de eerste helft gebeurde nagenoeg niets. Pas na 38 minuten kwam het duel tot leven, toen een speler van Ecuador na een goede individuele actie voorlangs schoot. Nog geen minuut later was er ook het eerste wapenfeit van Oranje. Kuyt legde met het hoofd terug op Cocu, die de bal niet tussen de palen wist te krijgen.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft leek er een ander Oranje te staan. In een hoog tempo en met snelle combinaties overrompelde het Nederlands Elftal de bezoekers. In de 48ste minuut nam het Nederlands Elftal afstand van de Ecuadorianen. Robben zette hoog voor, Meerdink legde terug op Dirk Kuyt, die zijn lichaam goed gebruikte en de 1-0 binnenschoot. De Feyenoord-spits kreeg in de minuten na die treffer nog enkele kansen, maar wist die niet te verzilveren. Een kwartier na rust mocht Nicky Hofs zijn trainingspak uittrekken. De Rotterdamse middenvelder maakte zijn debuut voor Oranje, als invaller voor oud-Feyenoorder Boateng. Spannend werd het daarna niet meer in Amsterdam. Hofs legde vlak voor tijd nog aan voor een poeier van afstand, maar hij mikte te hoog.

Ron Vlaar zat op de bank maar kreeg van bondscoach Marco van Basten geen speelminuten. Romeo Castelen moest dinsdag afhaken vanwege een knieblessure.