JEUGD WINT EN VERLIEST IN EINDHOVEN

Door een magistrale vrije trap van Kevin Wattamaleo (foto) hebben de B-junioren zaterdagmiddag met 2-3 gewonnen van PSV. Nadat Feyenoord de eerste helft had gedomineerd waren de Eindhovenaren in de tweede helft gelijk aan de ploeg van trainer Cor Adriaanse. Op hetzelfde terrein moesten de C-junioren van Michel Valke buigen voor de leeftijdsgenoten van PSV: 2-1. De C’tjes begonnen te slap aan het duel, waardoor de ploeg uit Rotterdam al na acht minuten met 2-0 achter stond. De wedstrijd van Feyenoord A1, uit tegen FC Groningen, werd vrijdag al afgelast vanwege de slechte staat van het veld.

B1 WINT LASTIGE UITWEDSTRIJD BIJ PSV

Op Sportcomplex de Herdgang lagen de velden er zaterdag beroerd bij. Dat kon ook niet anders na het slechte weer van de afgelopen week. Cor Adriaanse zag er het voordeel van in. ‘Dit is wel een keer goed voor de jongens. Ze hoeven niet elke week op een biljartlaken te spelen.’ Feyenoord begon sterk aan het duel. Na drie minuten zette rechtsbuiten Siegerd Degeling strak voor, Hanne Hagary kopte feilloos de 0-1 binnen. In het vervolg van de eerste helft domineerde Feyenoord. Diverse aanvallen over de flanken leverden doelrijpe kansen op, maar gescoord werd er niet meer voor rust. Kort na de pauze kwam PSV op gelijke hoogte. Na slecht wegwerken door de Rotterdammers schoot een speler van de thuisploeg de bal in de kruising: 1-1. Feyenoord rechtte de rug en kwam al snel weer op voorsprong. Een volgens Adriaanse ‘ingestudeerde ingooi’ kwam via Leroy Fer voor de voeten van Degeling, die de PSV-keeper kansloos liet: 1-2. Na die goal was PSV weer de ploeg die het initiatief nam. Vijf minuten voor tijd leverde dat een wonderschone gelijkmaker op. Aan hun stand verplicht gingen de B-junioren van Feyenoord op jacht naar de winnende treffer. Met nog een minuut op de klok mocht Kevin Wattamaleo aanleggen voor een vrije trap, enkele meters buiten het strafschopgebied. De middenvelder schoot zijn ploeg met een bekeken schot naar 2-3.

Twente/Heracles B1 komt volgende week op bezoek in Rotterdam.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Barends, Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Wijnaldum, Fer, Wattamaleo; Degeling (65’ Watamaleo), Hagary, Pedro (75’ Leerdam)

FEYENOORD C1 VERLIEST DOOR SLECHTE START

Net als in de thuiswedstrijd tegen PSV, begonnen de C’tjes op bezoek bij de Eindhovenaren te slap aan de wedstrijd. Drie minuten na de aftrap mocht Feyenoord weer af gaan trappen, nadat PSV de eerste corner had binnengekopt. Nog geen vijf minuten later schoot een PSV-speler vanaf 25 meter zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. De Rotterdamse talenten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel vlak voor rust, toen een PSV-speler een corner van Feyenoord in eigen doel werkte. In de tweede helft probeerde de ploeg van trainer Michel Valke nog een punt mee te nemen uit Eindhoven, maar PSV speelde beter georganiseerd en had meer balbezit dan de bezoekers. Door deze nederlaag ziet Feyenoord PSV langszij komen op de ranglijst, maar de Rotterdammers hebben nog een duel in te halen.

Volgende week speelt de C1 thuis tegen Sparta.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekman, Erkelens, Schenkeveld, Kodalak; Bruma, Van la Parra (47’ Beijer), Seaw; Isoufi, Clasie (59’ Halfhuid), Cabral.