A-JUNIOREN GEWAAGD AAN PSV: 1-1

Op een drijfnat kunstgrasveld heeft Feyenoord A1 woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen de oudste junioren van PSV. De Eindhovense gastheren waren voor rust ondergeschikt aan het team van Henk Fräser, maar wisten in de tweede helft goed partij te bieden. Een kwartier voor tijd verdween een kopbal van verdediger Jeffrey Altheer (foto) via het lichaam van Rico Kogeldans in het Eindhovense doel. De thuisploeg had de score na een uur geopend, toen keeper Stef Doedee in de rebound werd geklopt.

PSV, dat halverwege de ranglijst bivakkeert, mocht blij zijn met de 0-0 ruststand. Feyenoord domineerde de eerste helft, kreeg drie goede mogelijkheden maar wist niet op voorsprong te komen. De Eindhovenaren begonnen sterk aan de tweede helft. Na een kwartier signaleerde de scheidsrechter een handsbal van een Feyenoorder. De vrije trap werd in eerste instantie weggewerkt, maar omdat daarna de buitenspelval haperde aan Rotterdamse kant stond Doedee oog in oog met de spits van PSV. In eerste instantie redde Doedee schitterend, maar in de rebound werd hij geklopt: 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg ook Feyenoord een vrije trap op een kansrijke positie. Wijnaldum raakte de lat, waarna Altheer de bal op doel wist te koppen. Via het lichaam van Kogeldans belandde de bal achter de PSV-keeper: 1-1.

Feyenoord komt door dit gelijkspel op twee punten achterstand van koploper Ajax, dat nog een duel meer te spelen heeft. Zaterdag speelt de A1 op Varkenoord tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Altheer, Nieveld, Buijs, Hammouti; Achlioui (’86 Waisapy), Wijnaldum, De Haan (’46 Wattamaleo); Schet (’84 Sammuel), Kogeldans, Hagary