FEYENOORD JUNIOREN BELEVEN SLECHTE DAG

De Feyenoord junioren hebben zaterdag geen punt gepakt. A1-trainer Henk Fräser sprak zelfs van een ‘zwarte dag voor de jeugdopleiding’. De A1 nam het op tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. De eerste helft was nog van een redelijk niveau, met Mitchell Schet (foto) als gevaarlijkste man aan Feyenoord-kant. Na de rust maakten de A-junioren weinig aanspraak op een overwinning en verloren met 1-2. De B-junioren van trainer Cor Adriaanse kwamen er tegen Twente/Heracles Combinatie niet aan te pas. Op eigen veld verloor de B1 met 0-4. Ook de C1 bleef zaterdag met lege handen. Sparta won door agressief spel met 0-1.

A1 VERLIEST VAN ZICHZELF

Met drie punten achterstand op koploper Ajax, wist Feyenoord A1 wat het te doen stond: winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. Het team van Henk Fräser speelde de eerste helft een redelijke partij. Na acht minuten kwam de bal bij toeval voor de voeten van Rico Kogeldans. Die wist wel raad met het buitenkasje: 1-0. Tien minuten later kwamen de Waalwijkers op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker zette Feyenoord aan, en zorgde Schet met een aantal fraaie acties voor veel gevaar vanaf de rechterkant. In het strafschopgebied van de tegenstander waren de Feyenoorders echter niet geconcentreerd genoeg om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Gaandeweg de eerste helft werd het spel van de Rotterdammers minder. Communicatieproblemen zorgden voor veel misverstanden. RKC speelde compact en leverde veel strijd. In de zeventigste minuut verloor Feyenoord op het middenveld de bal en zag de bezoekers via een snelle combinatie en een goed schot van de RKC-spits op een 1-2 voorsprong komen. Daar bleef het bij.

Ajax speelde zaterdag gelijk tegen FC Groningen, zodat de Amsterdammers verder uitlopen op Feyenoord A1. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen AZ.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Achlioui, Nieveld, Buijs, Hammouti; Sammuel (’75 Smits), Schet , Anes Ribeiro (’46 Altheer); Kogeldans, De Haan (’60 Wattamaleo), Waisapy (’46 Wijnaldum)

B1 HEEFT EEN ‘TOTALE OFFDAY’

Koploper Feyenoord B1, dat een uitstekend seizoen draait en een grote voorsprong heeft op runner up Ajax, kreeg Twente/Heracles Combinatie op bezoek. De Rotterdammers begonnen niet scherp aan de wedstrijd en zagen de bezoekers al snel op 0-1 komen. Na een half uur werd die score verdubbeld. Vlak voor rust kwam de B1 zelfs met 0-3 achter.  Twente/Heracles was scherper, meer gemotiveerd en won bijna alle duels. Een kwartier na rust werd het 0-4 en was de wedstrijd definitief gespeeld. ‘Een verdiende nederlaag’ vond trainer Cor Adriaanse. ‘We hadden een totale offday, het hele team heeft het vandaag af laten weten.’

Volgende week spelen de B-junioren de uitwedstrijd bij FC Groningen.

Opstelling Feyenoord B1: Otten; Barends (53’ Van Stee), Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Wijnaldum (’41 Van Gils), Fer, Wattamaleo (’41 Leerdam); Degeling (53’ Watamaleo), Hagary, Pedro

AGRESSIEF SPARTA KLOPT FEYENOORD C1

Stadsgenoot Sparta stond vooraf beduidend lager op de ranglijst dan de Feyenoord-junioren. Om het kwaliteitsverschil te compenseren begonnen de Spartanen zeer agressief aan de wedstrijd. Na 18 minuten greep de scheidsrechter in en toonde de rode kaart aan een Sparta-speler. Feyenoord was de betere ploeg, maar wist de muur van verdedigers niet te doorbreken. De bezoekers hadden handen en voeten nodig om de Feyenoord-spelers van scoren af te houden. Dit leidde in de eerste helft tot twee gele kaarten voor Sparta. Na een half uur spelen kwam Feyenoord met 0-1 achter, toen Sparta een snelle counter succesvol afrondde. Daarna beperkten de bezoekers zich tot het verdedigen van de voorsprong. In de tweede helft creëerden de Feyenoorders te weinig kansen om het de stadsgenoot echt moeilijk te maken. ‘We hebben voetballend veel te weinig gebracht. Het kampioenschap is nu heel ver weg en dat is bitter’ zei trainer Michel Valke na afloop.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Beijer, Erkelens (’36 Velder), Schenkeveld, Eekman; Bruma, Van la Parra, Seaw; Karim, Isoufi, Cruz Da Silva