Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SCHREUDER: ‘PRACHTIG WAT JULLIE HEBBEN GEDAAN’

Terwijl de knuffels vanaf de tribunes neerdaalden op het veld, sprak Alfred Schreuder op de middenstip tijdens de rust van Feyenoord-RKC een dankwoord uit. De middenvelder, die zware tijden doormaakt vanwege zijn ernstig zieke dochtertje Anouk, was zichtbaar onder de indruk van de enorme steun die hij en zijn gezin kregen in de vorm van knuffels, kaarten, tekeningen, mails en creatieve steunbetuigingen als bijvoorbeeld zelfgemaakte schilderijen. ‘Het is prachtig wat jullie hebben gedaan’, zei Schreuder, die alle verzamelde spullen symbolisch in ontvangst nam uit handen van Ben Wijnstekers en Wim Jansen.

‘Het is voor mij een eer om hier te staan en dit te ontvangen. Ik wil iedereen bij Feyenoord, de supporters en alle mensen die hieraan hebben bijgedragen, hartelijk bedanken. Het zijn moeilijke tijden, waar we zo goed mogelijk mee om proberen te gaan. Ik ben heel trots dat ik dit hier in ontvangst mag nemen. Prachtig wat jullie hebben gedaan’, besloot Schreuder, waarna hij onder een hartverwarmend applaus het veld verliet.

Terwijl Schreuder zijn woorden sprak was een speciaal daarvoor aangesteld team bezig om alle honderden knuffels te verzamelen die door de fans op het veld werden gegooid. Ondanks het indrukwekkende aangezicht bleek het slechts een klein gedeelte van alle ontvangen spullen. Uiteindelijk kreeg het gezin Schreuder zes (!) volle containers met steunbetuigingen. Via de mail kwamen meer dan duizend berichten binnen. De afgelopen weken hadden de supporters de mogelijkheid hun ‘Feyenoord-hart’ te laten spreken, een oproep waar massaal en op indrukwekkende wijze gehoor aan werd gegeven.