BOUSSABOUN MAAKT INDRUK BIJ JONG FEYENOORD: 7-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond Jong Heracles met grote cijfers verslagen: 7-2. Ali Boussaboun maakte in een tijdsbestek van twintig minuten de eerste vier treffers, waarna Magrão de 5-0 ruststand verzorgde. In de tweede helft liepen de beloften via doelpunten van opnieuw Magrão en Asjel Kujovic uit naar 7-0. Ruben Krijnsen verzorgde met twee treffers de eindstand: 7-2. Mohammed Abubakari viel twintig minuten voor tijd geblesseerd uit. Koploper AZ ging onderuit tegen Willem II, waarmee Feyenoord nu - ondanks de achterstand van vier punten - het minste aantal verliespunten heeft.

Jong Feyenoord liet vorige week dure punten liggen in de titelrace. Willem II was op Varkenoord te sterk voor de Rotterdammers, wat niet alleen te maken had gehad met de vroege uitsluiting van Christian Gyan. Henk Duut zei na afloop ‘een type’ Boussaboun te hebben gemist. Op maandag toog de immer hardwerkende spits tot genoegen van Duut naar Varkenoord, waar de Marokkaanse aanvaller direct aantoonde wat zijn trainer de week ervoor had bedoeld.

Boussaboun kan deze dagen op weinig speelminuten rekenen bij het eerste, waar de fitte Romeo Castelen niet ter discussie staat. Boussaboun is met zijn voorbeeldige mentaliteit geen speler die zich daar zomaar even bij neerlegt. De aanvaller uit zijn teleurstelling niet door gefrustreerd rond te lopen, maar vertaalt het naar een nog grotere geldingsdrang. Messcherp en erop gebrand zijn kwaliteiten te tonen verscheen Boussaboun dan ook op maandag weer bij de beloften, wat hij in de eerste helft met vele doelpunten ondubbelzinnig aantoonde. In een tijdsbestek van elf minuten slaagde Boussaboun erin een hattrick te verzorgen.

Na dertien minuten was het al raak toen hij doelman Chris Wijnterp simpel passeerde. In de 20ste minuut was Resham Sardar niet zelfzuchtig en legde hij af op Boussaboun, die knap binnenwerkte. In de 24ste minuut werd de wedstrijd beslist. Sebastián Pardo legde af op Boussaboun, waarop de aanvaller ongehinderd raak schoot. De vierde Rotterdamse treffer had nooit geteld mogen worden. Magrão stond meters buitenspel, maar werd niet afgefloten. De Braziliaan gaf daarop af op Boussaboun, die het buitenkansje dankbaar verzilverde. Magrão had het vizier tot dat moment niet op scherp gehad en zelfs bij de 5-0 die van zijn voet kwam, bleek dat eens temeer.

Zijn schot werd gepareerd door Wijnterp, maar de linksbuiten kreeg de bal via zijn lichaam alsnog mee. Voor een leeg doel slaagde hij er wel in binnen te werken, waarmee de ruststand op het scorebord kwam.

Sherif Ekramy had tot dat moment niks te doen gehad, maar meteen na rust werd hij voor het eerst op de proef gesteld. De Egyptenaar liet zich niet verrassen door een vlammend schot van Ruben Krijnsen. Ekramy moest daarna weer in actie komen om een hoekschap uit het doel te werken. Heracles bleek zich in de rust te hebben herpakt en was niet van plan om met een monsteruitslag Rotterdam te verlaten. Ondanks de inzet konden de bezoekers het krachtsverschil niet camoufleren. De zesde treffer voor de thuisploeg bleef niet uit en het was opnieuw Magrão die de trekker overhaalde met een fraaie diagonale volley. Een defensieve blunder stelde Asjel Kujovic, in het veld gekomen voor Boussaboun, in staat de 7-0 te maken. Krijnsen scoorde met een fantastische knal in de kruising de eretreffer. Feyenoord, waar al drie keer gewisseld was, stond op dat moment met tien man, nadat Mohammed Abubakari geblesseerd uit was gevallen. Heracles profiteerde daar nog van in de slotfase door in de persoon van Krijnsen de eindstand op 7-2 te bepalen.

Jong Feyenoord – Jong Heracles Almelo 7-2

13’ 1-0 Boussaboun
20’ 2-0 Boussaboun
24’ 3-0 Boussaboun
33’ 4-0 Boussaboun
43’ 5-0 Magrão
61’ 6-0 Magrão
68’ 7-0 Kujovic