Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

FEYENOORD C1 GELOOFT NIET MEER IN TITEL: 2-2

De kans dat Feyenoord C1 dit seizoen nog kampioen wordt is verwaarloosbaar. De ploeg van Michel Valke hoopte met een zege aan te haken bij FC Utrecht en PSV, maar tegen NEC C1 werd duur puntenverlies geleden: 2-2. ‘Het is nu definitief over en dat is heel teleurstellend’, aldus Valke, die zijn ploeg wel twee keer op voorsprong zag komen. Marten de Roon (foto) en Parez Karim scoorden namens Feyenoord. Bart Schenkeveld kreeg in de slotfase de rode kaart voorgehouden. Feyenoord A1 en B1 kwamen dit weekend niet in actie.

Hoewel de kampioensaspiraties na de nederlaag tegen stadsgenoot Sparta twee weken geleden al op een laag pitje waren gezet, koesterde Feyenoord C1 nog wel hoop voor de laatste vijf competitieduels. Maar toen de eerste wedstrijd in die serie op zaterdag niet winnend werd afgesloten, resteerde het realisme. ‘Het moet wel heel gek lopen willen we PSV en Utrecht nog achterhalen, daarvoor zijn er simpelweg nog te weinig wedstrijden. Helaas zijn er bij ons geen play-offs…’, aldus Valke.

De teleurstelling over het gelijkspel vertroebelde geenszins zijn visie op de wedstrijd. Valke was na afloop zo eerlijk te erkennen dat er weinig was af te dingen op de puntendeling. NEC en dan met name jeugdinternational Latupeirissa had het de Rotterdamse defensie zeer moeilijk gemaakt. Het was dan ook de Nijmeegse spits die de 1-1 verzorgde na zeventien minuten. De Roon had Feyenoord na een kwartier aan de voorsprong geholpen met een fraai schot dat zijn eindbestemming vond in de kruising. De ploeg van Valke had het moeilijk met NEC, maar kwam nog voor rust op voorsprong. Karim verzorgde op aangeven van Jeffrey Bruma de 2-1. In de tweede helft slaagde Feyenoord er niet in de voorsprong te consolideren en maakte NEC na 51 minuten 2-2. De Nijmeegse formatie bleef in het vervolg zonder noemenswaardige problemen op de been en had zelfs nog bijna de winnende treffer gemaakt. Zover liet Schenkeveld het niet komen. De verdediger belette de NEC’er ten koste van een rode kaart het scoren, waarna niet veel later het laatste fluitsignaal klonk.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekman, Erkelens, Schenkeveld, Kodalak; De Roon, Da Cruz Silva (51’ Van la Parra), Bruma; Karim, Clasie en Cabral.