EXCELSIOR KAMPIOEN GOUDEN GIDS DIVISIE

Door een 3-1 overwinning op concurrent VVV-Venlo heeft Excelsior zich vrijdagavond verzekerd van het kampioenschap in de Gouden Gids Divisie. Na drie jaar afwezigheid op het hoogste niveau mogen de Kralingers volgend seizoen hun krachten weer gaan meten met Feyenoord. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong door een goal van Derksen. Vijf minuten later zorgde Andwelé Slory er met zijn veertiende seizoenstreffer voor dat Excelsior weer op gelijke hoogte kwam. Het voorbereidende werk was van Luigi Bruins.
Vlak na rust kregen de Rotterdammers een penalty toegewezen, na een overtreding op Slory. De strafschop werd benut door Damien Hertog. Toen invaller Voskamp er daarna ook nog 3-1 van maakte, kon het feest echt gaan beginnen op Woudestein.

De ploeg van Mario Been heeft alleen nog een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard op het programma. Dat duel wordt vrijdag 7 april gespeeld.