FEYENOORD A1 TE KLEIN VOOR FC GRONINGEN

Feyenoord A1 heeft woensdagavond zijn competitiewedstrijd met 4-2 verloren bij FC Groningen. De A-junioren kwamen vooral lengte tekort om de punten mee naar Rotterdam te nemen. Jerson Anes Ribeiro en invaller Michel Poldervaart (foto) zorgden voor de Rotterdamse treffers. Groningen trad aan met fysiek sterke spelers. Vooral achterin constateerde trainer Henk Fräser dat zijn manschappen lichamelijk niet op konden boksen tegen de lange spitsen van de thuisploeg. Linksback Tobias Waisapy werd keer op keer in de lucht geklopt door zijn directe tegenstander. Ook Norichio Nieveld kwam handen en voeten tekort om zijn tegenstander het voetballen onmogelijk te maken.

Feyenoord, dat eerder dit seizoen op eigen veld ook al verloor van de Groningers (0-1), speelde een zwakke wedstrijd. Groningen speelde met veel meer strijd en beleving en kwamen na 11 minuten terecht op voorsprong. Het schot leek houdbaar voor Stef Doedee, maar de blonde keeper wist een doelpunt niet te voorkomen. Anes Ribeiro zorgde niet veel later met een doeltreffende vrije trap voor de gelijkmaker. De treffer was van ongekende schoonheid, maar deed het spelbeeld wel geweld aan. Na een half uur spelen mocht Groningen aanleggen voor een vrije trap. De bal werd indraaiend voorgezet, de Rotterdamse verdediging treuzelde te lang met ingrijpen zodat het voor een speler van de thuisploeg een gemakkelijke opdracht was de 2-1 binnen te schieten. Vlak voor rust werd het zelfs 3-1, toen Nieveld zijn tegenstander teveel ruimte gaf en de Groningse spits uit de draai de ruststand op het bord zette.

Met twee verse krachten probeerde Henk Fräser het spelbeeld te veranderen. Dat lukte vooral in het begin van de tweede helft, toen Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar en Jeffrey Altheer via een aantal goed opgezette aanvallen verzuimden de 3-2 aan te tekenen. Invaller Poldervaart deed waarvoor de trainer hem gebracht had. De spits pakte de bal af van een Groningse middenvelder en rondde een kwartier voor tijd geconcentreerd af: 3-2. Tien minuten later maakten de Groningers aan alle Rotterdamse hoop een einde, door na een afgeslagen corner op fraaie wijze de 4-2 te scoren.

Nu het einde van het seizoen nadert laat de A1 steeds meer steken vallen. Ook tegen FC Groningen misten de Feyenoord-junioren de overtuiging. Het speelde volgens trainer Henk Fräser niet ‘des Feyenoords’ met Rico Kogeldans als positieve uitzondering.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Altheer (70’ Degeling), Nieveld, Buijs (70’ Hagary), Waisapy; Achlioui, Anes Ribeiro (45’ Sammuel), Wijnaldum; Schet (45’ Poldervaart), Biseswar, Kogeldans