Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

EXPOSITIE ‘FEYENOORD IN ORANJE’ DINSDAG GEOPEND

Vanaf aanstaande dinsdag is de expositie ‘Feyenoord in Oranje’ te bezoeken. In het ‘Home of History’ in De Kuip is voor een bedrag van € 2,50 per persoon alles te zien over de band tussen Feyenoord en het Nederlands Elftal. Bezoekers kunnen er naast historisch beeldmateriaal allerlei persoonlijke memorabilia van Feyenoord-internationals vinden, zoals bijvoorbeeld shirts van Leen Vente en Wim Jansen en een wedstrijdbal die Cor van der Gijp in 1952 buit maakte bij een interland.

De expositie ‘Feyenoord in Oranje’ wordt in het kader van het aanstaande WK Voetbal in Duitsland georganiseerd door de stichting Feyenoord Home of History. De expositie bevat zowel historisch als huidig (beeld)materiaal van Feyenoorders in Oranje en uiteraard wordt ook de rijke historie van Oranje in het Stadion Feijenoord hierbij niet overgeslagen.

Op een oproep van Feyenoord aan haar oud-spelers én supporters om persoonlijke artikelen beschikbaar te stellen voor de expositie is massaal gereageerd. Zo zal op de expositie bijvoorbeeld het originele Oranje-shirt van Leen Vente uit 1934 te bezichtigen zijn, evenals shirts van recordinternational Wim Jansen, Theo van Duivenbode, Sjaak Troost, Kees van Wonderen en vele anderen. Maar er zijn ook talloze echte memorabilia zoals brieven van Karel Lotsy, een bal uit 1952 van Cor van der Gijp, keepershandschoenen van Eddy Pieters Graafland en het Wilhelmus-spiekbriefje van Gaston Taument. Daarnaast hebben huidige selectieleden als Dirk Kuyt , Pierre van Hooijdonk en Patrick Paauwe ook spullen ingeleverd. Ook de KNVB, Oranje-historicus Matty Verkamman en verschillende jeugdinternationals hebben ten behoeve van de expositie een uitgebreide duik in hun archieven gedaan.

In het kader van de expositie is ook film samengesteld, waarin de historische momenten uit meer dan 80 jaar ‘Feyenoord in Oranje’ tot leven worden gewekt. Deze is te bekijken in het ‘mini-Kuipje’.

Waar: Home of History, 1e etage Maasgebouw.

Looptijd: 11 april tot en met 10 juli, tenzij Nederland wereldkampioen wordt, dan tot en met 10 augustus.

Toegangsprijs: € 2,50 voor losse toegang. In combinatie met een Feyenoord Tour door de Kuip € 10,00

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur, zaterdag 10.00 uur – 16.00 uur

Bezoekadres: Home of History, Stadion Feijenoord, Van Zandvlietplein 3, Rotterdam

Verkooppunt: Feyenoord Tours balie, 1e etage Maasgebouw.

Bereikbaarheid OV: Tram 23 vanaf Rotterdam CS, halte stadion.