B-JUNIOREN NA ZEGE OP AJAX DICHTBIJ TITEL; OOK A1 EN C1 WINNEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag op eigen veld met 2-1 gewonnen van Ajax en doet daarmee goede zaken in de strijd om het landskampioenschap. Hanne Hagary (foto) scoorde de winnende treffer. De ploeg heeft nu nog één punt nodig voor de titel. Met een benauwde 3-2 zege op Vitesse/AGOVV heeft de A1 zich hersteld van de teleurstellende resultaten van de laatste weken. De C-junioren lijken de winterdip te boven. Zij zetten VVV met 1-4 opzij. Shabir Isoufi had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

POLDERVAART ZET DE TOON BIJ FEYENOORD A1

Na twee wedstrijden zonder winst waren de A-junioren gebrand op een goed resultaat. Dit bleek echter niet uit de beginfase van de wedstrijd tegen Vitesse/AGOVV. Na twee minuten probeerde de Rotterdamse verdediging een situatie voetballend op te lossen, waar zij beter meedogenloos op hadden kunnen treden. De bezoekers hoefden weinig inspanning te leveren om voor de openingstreffer te zorgen. Feyenoord herpakte zich snel en zag na zeven minuten Diego Biseswar scoren. De spits werd weggestuurd door Michel Poldervaart, passeerde de keeper en schoot uit een moeilijke hoek raak. Nog geen drie minuten later was verdediger Jordy Buijs het meest attent bij een afgeslagen corner, en schoot met zijn linkerbeen de 2-1 binnen. Na een kwartier leek het duel al vroegtijdig beslist, toen Poldervaart scoorde na een steekpass van Sammuel. Vooral de fase ná de derde Rotterdamse treffer was indrukwekkend van de kant van de thuisploeg. De A1 speelde in een hoog tempo vloeiend combinatievoetbal, maar de vierde treffer bleef uit. Vlak voor rust moest linksback Tobias Waisapy het veld verlaten met een knieblessure. Wesley van Gils was zijn vervanger. De tweede helft was van Feyenoord-kant een stuk minder. In de 47ste minuut was er een misverstand tussen Van Gils en keeper Erik Cummins. Vitesse/AGOVV profiteerde dankbaar: 3-2. Feyenoord A1 speelde in het tweede bedrijf erg onrustig. Het ‘moeten winnen’ leek de junioren te verkrampen.

Trainer Henk Fräser was dan ook blij toen het eindsignaal klonk: ‘Een uitstekende eerste helft en een mindere tweede helft. Mijn ploeg was daarin te slordig. Het had ook te maken met de conditionele staat van Michel Poldervaart. Hij is er lang uitgeweest vanwege een sleutelbeenbreuk en komt nog ritme tekort. Hij was in de eerste helft duidelijk onze beste man.’

Feyenoord A1 speelt volgende week een vriendschappelijk toernooi in Marseille, waar de ploeg van Henk Fräser uitkomt tegen Olympique Marseille, het nationale team van Slovenië en een selectie uit de oostelijke provincie van Frankrijk.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer, Nieveld, Buijs, Waisapy (40’ Van Gils); Achlioui (80’ Degeling), Anes Ribeiro, Poldervaart; Sammuel, Biseswar, Kogeldans

B-JUNIOREN NA WINST OP AJAX DICHTBIJ KAMPIOENSCHAP

Het team van Cor Adriaanse heeft met de zege op Ajax B1 goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. De Amsterdammers, de enige overgebleven concurrent voor de titel, domineerden de eerste helft. Feyenoord gaf teveel ruimte weg en liet de bezoekers in hun spel komen. Na een aantal goede mogelijkheden kwam Ajax na 35 minuten op voorsprong, door een voorzet vanaf de rechterkat vakkundig achter keeper Erwin Mulder te werken. In de rust besloot trainer Adriaanse Kevin Wattamaleo wat dieper op de Amsterdamse helft te positioneren. Die beslissing had het gewenste resultaat. De opbouw van Ajax werd in de tweede helft vroeg verstoord en na 48 minuten kwam Feyenoord B1 op gelijke hoogte. Flankspeler Siegerd Degeling bezorgde de bal na een fraaie actie bij Leroy Fer. De middenvelder speelde zichzelf knap vrij en schoot zijn ploeg op fenomenale wijze naar 1-1. De Rotterdammers schakelden nog een versnelling hoger om de bezoekers op de knieën te krijgen. Na 73 minuten zorgde Hanne Hagary na een individuele actie voor de 2-1. Die treffer bleek genoeg om Ajax met lege handen naar huis te sturen.

Met nog twee duels voor de boeg heeft Feyenoord negen punten voorsprong op runner up Ajax, dat nog een duel tegoed heeft. Als de Rotterdammers 22 april in de uitwedstrijd bij AZ een punt weten te bemachtigen, is het kampioenschap een feit.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn, Kobussen (69’ Van Gils), Nelom;Wijnaldum, Fer, Wattamaleo; Degeling, Hagary, Pedro (75’ Leerdam)

GRETIGE C-JUNIOREN RUIM LANGS VVV-VENLO

Sinds 3 december had de C1 geen duel meer gewonnen in competitieverband. Ook zaterdag leek het al snel de verkeerde kant op te gaan met het team van trainer Michel Valke, die vijf spelers moest missen vanwege blessures. De C-junioren leden al snel balverlies, schakelden te traag om en zo was keeper Tom Boks twintig seconden na de aftrap al gepasseerd. Na zeven minuten kreeg de C1 de geest en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Centrale verdediger Bart Schenkeveld kwam na een vloeiende combinatie oog in oog met de keeper uit Venlo en lobde de 1-1 binnen. De Rotterdammers zetten in het vervolg van de eerste helft diverse goede aanvallen op en lieten een knap staaltje positiespel zien. Vlak na de rust zette Shabir Isoufi zijn ploeg op voorsprong, op aangeven van Thierry Seaw. Een kwartier na het doelpunt van Isoufi werd Jeffrey Bruma op onreglementaire wijze de doorgang versperd in het strafschopgebied van de thuisploeg. Bruma verzilverde zelf de toegekende penalty: 1-3. De galavoorstelling in Venlo werd besloten door Isoufi, die zijn tweede doelpunt maakte, ditmaal op aangeven van Marten de Roon.

De C1 speelt volgend weekend een vriendschappelijk toernooi.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Beijer, Erkelens (36’ Aantjes), Schenkeveld, Eekman; Bruma, Van la Parra, Seaw; Isoufi, De Roon, Da Cruz Silva (53’ Kodalak)