Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

DUUR PUNTENVERLIES VOOR JONG FEYENOORD: 0-0

Jong Feyenoord had maandagavond langszij kunnen komen bij koploper Jong AZ, maar het wist de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Twente niet te winnen: 0-0. Feyenoord heeft met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van twee punten. Ondanks de teleurstelling over het resultaat is Duut nog steeds hoopvol gestemd. ‘AZ is dit seizoen mede zo sterk omdat er veel eerste elftalspelers meedoen. Het is voorgekomen dat er vijf internationals in actie kwamen. Met de play-offs voor de boeg ligt de prioriteit ook bij hun bij het eerste, hopelijk kunnen wij daarvan profiteren.’

Jong Feyenoord wist wat het maandagavond te doen stond. Het inhaalduel tegen Twente moest gewonnen worden om in de slotfase van de competitie langszij te komen bij AZ. Vanuit het eerste kon Duut op weinig versterking rekenen, wat alles te maken had met de drukke week van Feyenoord 1 en de play-offs die volgende week al van start gaan. Maikel Aerts, die door Koeman na zijn fout tegen FC Twente en door hem aangevraagde wissel daarop afgelopen weekend buiten de selectie werd gehouden tegen Heerenveen, maakte wel zijn opwachting. De doelman maakte een prima indruk en voorkwam met goede reddingen dat FC Twente de spaarzame mogelijkheden kon benutten. 

Feyenoord creëerde net als de thuisploeg weinig. Hoewel de attractiviteit van het duel er niet onder leed, kregen de toeschouwers zodoende nauwelijks mogelijkheden voorgeschoteld. Het spel golfde op en neer, maar de aanvalsgolven eindigden steevast net binnen of buiten het zestienmetergebied. Mohammed Abubakari probeerde tot twee keer toe het Twentse doel te bestoken, maar slaagde er niet in. Eén schot ging voorlangs, het andere vond een Twents been op zijn weg. Ook Diego Biseswar was dreigend, maar ongelukkig in de afronding. Het was typerend voor Jong Feyenoord, dat simpelweg geluk en daadkracht miste in de aanvalslinie. Bij de kans van Sammuel halverwege de tweede helft was de daadkracht er wel, maar schortte het aan geluk. Zijn schot belandde op de paal. FC Twente kreeg aan de andere kant ook een enkele mogelijkheid, maar Aerts vormde een niet te passeren obstakel.

Met nog drie duels op het programma - Vitesse (uit), FC Utrecht (uit) en NEC (thuis) – lijkt het een moeilijk verhaal te worden voor de Rotterdammers. ‘Dat is ook waar, maar ik ben wel optimistisch’, zegt Duut. ‘We spelen dit seizoen voornamelijk met spelers uit de A1 en het tweede. Waar AZ het regelmatig met heel wat eerste elftalspelers deed, was dat bij ons minder het geval. Met de play-offs op komst kan dat wel eens in ons voordeel gaan werken, aangezien AZ op minder versterkingen kan gaan rekenen. Het is dan ook zeker nog niet beslist.’

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Bandalovski (60' Buijs), Gyan, Altheer, Mtiliga; Abubakari (87' Anes Ribeiro), Biseswar, Davids; Kogeldans (60' Kujovic), Sammuel en Drenthe.