FER UITBLINKER BIJ ORANJE ONDER 16

Feyenoorders Leroy Fer (foto), Miquel Nelom, Georginio Wijnaldum en Luis Pedro hebben woensdagavond met het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar met 2-1 gewonnen van Roemenië. B-junior Fer was verantwoordelijk voor de gelijkmaker voor Onder 16, dat de oefeninterland afwerkte in Rotterdam, bij v.v. TransvaliaZW. AZ-speler Kluin maakte de winnende treffer. Onder 16 was in het eerste half uur niet beter dan de Roemenen, die verdiend op voorsprong kwamen. Vijf minuten voor rust schoot Fer de ploegen op gelijke hoogte. De middenvelder, afgelopen zaterdag nog op fraaie wijze scorend tegen Ajax, benutte een vrije trap.

De tweede helft haalde het team van KNVB-coach Ruud Kaiser een hoger niveau. ‘Complimenten voor de spelers, die in de rust mijn woorden in daden hebben omgezet’, zei Kaiser na afloop.

Opstelling Onder 16: Jordi van der Kracht (De Graafschap); Igor Trajkov (FC Utrecht), Ridny Cairo (PSV), Patrick van Aanholt (PSV), Miquel Nelom (Feyenoord); Ben Rienstra (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Feyenoord); Nacer Barazite (NEC), Pepijn Kluin (AZ), Richard Stolte (sc Heerenveen).

Wissels Onder 16: 41. Leonard Nienhuis (FC Groningen) voor Van der Kracht, 41. Nigel Hasselbaink (Ajax) voor Barazite, 41. Luis Pedro (Feyenoord) voor Stolte, 50. Koos Werkman (FC Groningen) voor Trajkov, 68. Kay Velda (PSV) voor Wijnaldum.