Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD-RBC IN HET TEKEN VAN SOPHIA

De wedstrijd tegen RBC heeft zondag een speciaal karakter. Het laatste competitieduel van dit seizoen staat in het teken van de samenwerking met het Rotterdamse kinderziekenhuis Sophia. Sinds Feyenoord in 2003 de samenwerking met het Sophia is aangegaan, wordt aan het einde van elk seizoen een dergelijke Sophiadag georganiseerd, waarbij er wordt gecollecteerd onder de supporters. Ook zondag zal worden gevraagd om iets te schenken aan het kinderziekenhuis.

Dit keer zal worden gecollecteerd voor nieuwe televisie´s op de kamers van de kinderen. De huidige toestellen, bedoeld om de patiëntjes wat afleiding te bieden en onder meer Feyenoord te kunnen volgen, zijn dringend aan vervanging toe.

Eén vak in het stadion wordt zondag volledig gereserveerd voor kinderen van het Sophia. De mascotte, players escorts en kinderen die de vlag dragen, zijn ook allemaal afkomstig van het Sophia. Kinderen wiens conditie het niet toelaat om op de tribune plaats te nemen, zijn te gast in diverse units.

Feyenoord en het Erasmus MC Sophia zijn in 2003 een samenwerking aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de Feyenoord-selectie jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord zijn live te zien in het ziekenhuis.