JUNIOREN OEFENEN OVER DE GRENS

De A1 en de C1 spelen dit weekend vriendschappelijke toernooien buiten de landgrenzen. De C1 oefent in Oostende (België), waar de ploeg zaterdagmorgen met 0-2 verloor van PSV. Mede door twee doelpunten van Shabir Isoufi (foto) zette Feyenoord ’s middags Oostende vakkundig aan de kant: 3-0. De A-junioren van trainer Henk Fräser namen het zaterdag in Frankrijk op tegen FC Istres. De Rotterdammers verloren het openingsduel met 1-0.

Het jeugdteam van FC Istres, uitkomend in de hoogste Franse divisie, was in de eerste helft vooral toeschouwer bij het duel met Feyenoord A1. De spelers van trainer Henk Fräser creëerden voor rust vijf honderd procent kansen maar wisten er geen enkele te benutten. Na de pauze slopen er slordigheden in de ploeg. Toch bleef Feyenoord de bovenliggende partij. Het enige doelpunt van de wedstrijd had in de ogen van de trainer nooit goedgekeurd mogen worden. ‘Zeker vier man stond buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen zodat zij de 1-0 konden maken. Dit soort dingen maak je alleen in het buitenland mee’, aldus een teleurgestelde Henk Fräser. Zondag neemt de A1 het op tegen Olympique Marseille en het nationale team van Slovenië.

Ook de C1 toerde naar het zuiden om deel te nemen aan een internationaal toernooi. In Oostende traden de Feyenoord-talenten zaterdagmorgen aan tegen PSV. Tegen de Eindhovenaren maakte de ploeg van trainer Michel Valke weinig klaar. Met een 0-2 nederlaag kwamen de C-junioren nog goed weg. De middagwedstrijd gaf meer voldoening. Tegen Oostende liet Feyenoord zien wat het in huis had. Nadat er in de eerste helft niet gescoord was, had Isoufi na de rust weinig tijd nodig om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De assist kwam van de voeten van stagespeler La Gouireh. Uit een rommelige situatie voor het doel van Oostende maakte Isoufi ook de 2-0. Met de bal aan de voet wachtte hij geduldig tot de keeper een hoek koos en rondde daarna subliem af. De aanzet voor de derde treffer kwam van de voet van Olaf Aantjes. Hij stuurde Jeffrey Bruma de diepte in, die op snelheid zijn tegenstander passeerde en de keeper met een schot in de verre hoek kansloos liet.

De C1 speelt zondag poulewedstrijden tegen Bayer Leverkusen, Standard Luik en Racing Genk. Maandag zijn de finales.