FEYENOORD A1 EN C1 SLUITEN TOERNOOI WINNEND AF

Na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Olympique Marseille heeft Feyenoord zich Tweede Paasdag herpakt en tegen het Kroatische Rijeka een goed resultaat neergezet: 2-0. Net als tegen Olympique opende Jerson Anes Ribeiro (foto) de score. Michel Poldervaart maakte de tweede treffer. De C1 verloor in Oostende de kruisfinale van Ajax met 1-0. In de strijd om de derde plaats werd revanche genomen op PSV (2-0) door treffers van Parez Karim en Rajiv van la Parra.

A1 KLASSE BETER DAN RIJEKA

De A-junioren speelden maandag tegen Rijeka om de zevende en achtste plaats. Het klasseverschil met de Kroaten was groot. De Rotterdammers waren de tegenstander vanaf de eerste minuut de baas en kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Anes Ribeiro. De middenvelder kreeg de bal aan de rechterkant van het veld aangespeeld, draaide knap bij zijn tegenstander weg en schoot in de korte hoek raak. In de tweede helft kreeg de A1 weer te maken met een moment van blinde woede aan de kant van de tegenstander. Mo Hammouti lag na een duel op de grond en werd door een Kroatische speler tegen zijn hoofd geschopt. Ditmaal greep de scheidsrechter wel direct in en stuurde de speler van Rijeka met rood van het veld. Vlak voor tijd zette Poldervaart de eindstand op het bord. Via een aanval waar B-junior Siegerd Degeling en Frank de Haan bij betrokken waren schoot de behendige Feyenoorder de bal op schitterende wijze over de verbouwereerde keeper heen.

Henk Fräser zag zijn team dit weekend veel ervaring opdoen: ‘Een leerzaam toernooi, waar mijn jongens met alle facetten van het internationale voetbal te maken hebben gekregen. We speelden hier met een erg jong team dat zich fysiek niet kon meten met de oudere tegenstanders. Omdat we bijna elke tegenstander voetballend de baas waren zag je tijdens de wedstrijden steeds meer irritatie bij de tegenpartij. Tegen Olympique ontaarde dat in een schandalige vechtpartij. De scheidsrechter bij ons laatste duel hield het gelukkig kort, zodat we heelhuids de finish hebben gehaald. Mijn team, aangevuld met een aantal B-junioren, heeft dit toernooi aangetoond goed mee te kunnen op dit podium.’

C-JUNIOREN REVANCHEREN ZICH TEGEN PSV

De C1 speelde dit weekend een redelijk succesvol toernooi in Oostende en nam het maandagochtend in de kruisfinales op tegen Ajax. In een tamme wedstrijd kwam de ploeg van trainer Michel Valke in de tweede helft op achterstand. De Amsterdammers straften een foutje van de Rotterdamse verdediging af. Zowel Ajax als Feyenoord creëerden daarna weinig mogelijkheden om nog iets aan de stand te veranderen. Door de nederlaag liep de C1 de finale mis, en speelde het tegen PSV om de derde en vierde plaats. Zaterdag waren de Eindhovenaren ook al de tegenstander van Feyenoord C1. Toen werden de Rotterdammers weggespeeld door de Brabantse opponent. Maandag was het tijd voor revanche. Een opgeleefde C1 was heer een meester en maakte voor rust 1-0. Jeffrey Bruma omspeelde de keeper en schoot vanaf kansrijke positie op de paal. Spits Parez Karim stond op de juiste plaats en tikte de bal in een leeg doel. De tweede treffer van Feyenoord was een lust voor het oog. Middenvelder Thierry Seaw gaf een steekpass op Van la Parra. De C-junior had al gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond en schoot vanaf 25 meter met een magistrale lob zijn ploeg naar een 2-0 voorspong.

Door de winst op PSV verzekerde Feyenoord zich van de derde plaats. ‘Een goed resultaat’ vond Michel Valke. ‘Buiten de goals die we zondag in de laatste minuten tegen kregen kan ik de ploeg alleen maar een compliment maken voor wat ze hier hebben laten zien. Het was een opwarmertje voor het Marveldtoernooi, eind mei. Dat is voor ons het belangrijkste internationale toernooi van het jaar.’