Fanshop
Fanshop

FEYENOORD ‘HOT’ IN HET FRIESE DOKKUM

Daags nadat het eerste elftal kampioen werd in de zesde klasse kleurden de kantine en de velden van de voetbalvereniging Dokkum woensdag rood-wit. De kleine maar knusse Friese amateurclub beleefde de tweede editie van ‘Feyenoord op Locatie’ en kreeg ‘Feyenoord on Tour’, twee jeugdteams en een delegatie van beleidsbepalers van Feyenoord en haar supportersvereniging op bezoek.

De jongste Dokkumse jeugd was massaal op ‘Feyenoord on Tour’ uitgelopen. Onder leiding van Ben Wijnstekers en zijn assistenten ondergingen 150 kinderen een professionele training. Daarna was het de beurt aan Dokkum B1 om tegen Feyenoord C1 te spelen. Feyenoord won het duel met 0-9. Ook Dokkum D1 was daarna niet opgewassen tegen Feyenoord E1, dat onder leiding van coach Wlodi Smolarek met 1-8 won. De jeugdspelers van Feyenoord deden woensdag een aparte ervaring op: voor het eerst moesten zij handtekeningen uitdelen.

’s Avonds was er een inloopavond waar gelegenheidspresentator Ton Strooband een aantal stellingen aan de aanwezigen voorlegde en zij hierover in discussie konden gaan met directeur Chris Woerts, Ben Wijnstekers en FSV-voorzitter Eric van Dorp. De volgende editie van ‘Feyenoord op Locatie’ staat gepland op woensdag 3 mei aanstaande bij de voetbalvereniging Oude Maas in Poortugaal.