FEYENOORD A1 BEHAALT VOLWASSEN OVERWINNING OP EXCELSIOR

De A1 heeft zaterdagmiddag met goed combinatievoetbal gewonnen bij stadgenoot Excelsior: 0-1. Michel Poldervaart (foto) zorgde voor de enige treffer. Feyenoord B1, vorige week kampioen geworden zonder zelf in actie te komen, gaf in Alkmaar niet thuis. De Rotterdammers verloren met 3-2 van AZ. Ook de C-junioren presteerden zaterdag onder hun niveau. De ploeg kwam tegen Willem II niet verder dan 1-1.

FEYENOORD A1 HOUDT REKENING MET ZWAAR PROGRAMMA

Met een belangrijke wedstrijd van Jong Feyenoord voor de boeg (maandag thuis tegen NEC) en de bekerwedstrijd tegen De Graafschap op de planning, was voor trainer Henk Fräser de fysieke gesteldheid van zijn spelers belangrijker dan het eindresultaat. Hij gaf zijn manschappen dan ook het advies de duels zoveel mogelijk te vermijden en via snelle combinaties Excelsior te overklassen. Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en liet enkele stijlvolle combinaties zien. De terugkeer van Poldervaart is duidelijk een kwaliteitsinjectie geweest in het elftal. De mooiste aanval van de middag werd dan ook afgemaakt door de Rotterdamse middenvelder. Op rechts zette Feyenoord een aanval op die via vijf schijven voor de voeten van B-junior Hanne Hagary terecht kwam. Zijn schot werd gestopt door de keeper van de thuisploeg, maar op de rebound van Poldervaart moest de doelman het antwoord schuldig blijven: 0-1.

De A1 kwam na die goal niet meer in de problemen en maakte het voornamelijk zichzelf moeilijk door de kansen niet te benutten. ‘We hebben vandaag gewonnen door negentig minuten lang geconcentreerd te blijven spelen. De aandacht verslapte geen moment en zonder fysieke schade op te lopen hebben we vandaag een uitstekende overwinning behaald’ reageerde de trainer na afloop opgelucht. Hij wisselde enkele spelers uit voorzorg en constateerde dat de vervangers het niveau van de wedstrijd in stand wisten te houden.

Vrijdagavond komt De Graafschap op bezoek. Feyenoord speelt tegen de Doetinchemmers de halve finale van de beker. Bij winst staan de Rotterdammers voor het derde opeenvolgende jaar in de finale.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Altheer (46’ Van Gils), Nieveld, Buijs, Hammouti; Wijnaldum, Anes Ribeiro, Poldervaart (70’ Smits); Sammuel (25’ De Haan), Hagary, Kogeldans

SPEL B1 KAMPIOEN ONWAARDIG

‘Vooral de eerste helft was een wanprestatie’ was het oordeel van trainer Cor Adriaanse na afloop van het verloren duel met AZ. Slap ingrijpen van de Rotterdamse defensie leidde er toe dat het team al na acht minuten met 2-0 achter stond. Feyenoord had geen antwoord op het opportunistische spel van de thuisploeg. De Alkmaarse ploeg, dat eerder dit seizoen met 3-0 klop kreeg van Feyenoord, wilde tegen de kampioen duidelijk iets laten zien. Na een half uur deed de B1 wat terug, in de persoon van Leroy Fer. De centrale middenvelder strafte een fout van de AZ-keeper af. In de tweede helft toonden de B-junioren meer initiatief. De ploeg kwam echter na ruim een uur spelen op een 3-1 achterstand, toen de achterhoede opnieuw lankmoedig ingreep op een aanval van de thuisploeg. Louis Pedro zette in de laatste minuut de 3-2 op het bord. Via een een-tweetje met Fer rondde de Feyenoord-spits fraai af.

Adriaanse was hevig teleurgesteld in zijn spelers. ‘We begonnen helemaal verkeerd. Als je in de top wilt komen kun je niet alleen blijven varen op je talent maar zul je ook moeten werken aan andere kwaliteiten die gevraagd worden. De jongens uit mijn basiselftal hebben vandaag niets laten zien. Over de invallers ben ik wel te spreken. Vooral de ingevallen C-junioren Shabir Isoufi en Jeffrey Bruma hebben aangetoond toe te zijn aan een stap omhoog.’

De B1 speelt volgende week zaterdag voor de beker tegen Spartaan ’20.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder (46’ Otten); Van Stee (63’ Barends), Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Leerdam, Fer, Degeling; Pedro, Wattamaleo (63’ Isoufi), Watamaleo (63’ Bruma)

C1 SPEELT ‘SLECHTSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN’

Trainer Michel Valke zag zaterdag weinig terug van het team dat vorig weekend zoveel indruk maakte op het internationale toernooi in Oostende. ‘We speelden vandaag de slechtste wedstrijd van het seizoen, op het slechtste veld van het seizoen met de slechtste scheidsrechter van het seizoen’ vatte hij de wedstrijd in één zin samen. Zonder vaste krachten Shabir Isoufi en Jeffrey Bruma (zij deden mee bij de B1) moest in Tilburg worden afgerekend met Willem II. Omdat basisspelers Nick Erkelens en Thierry Seaw niet fit genoeg waren om mee te spelen, moest de coach flink improviseren in zijn opstelling. Na zes minuten schoot Parez Karim zijn ploeg op voorsprong. Linksback Tim Eekmans stuurde de spits de diepte in. Slalommend langs twee tegenstanders gaf hij ook de keeper het nakijken met een bekeken schuiver. In de rust werd de licht geblesseerde Karim gewisseld voor Ariël Da Cruz Silva. C2-speler Nigel Velder verving Jerson Cabral. Vijf minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een diepgaande Tilburgse middenvelder ontsnapte aan de aandacht van de Feyenoorders, keeper Robbert van der Post timede vervolgens verkeerd en uit een moeilijke hoek scoorde de Willem II’er knap 1-1. ‘Het was vandaag echt niet om aan te zien’ zei trainer Valke over de puntendeling.

Op 6 mei speelt de C1 zijn laatste competitiewedstrijd, in eigen huis tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Aantjes (59’ Kodalak), Halfhuid, Schenkeveld, Eekman; De Roon, Van la Parra, Beijer; Karim (36’Da Cruz Silva), Clasie, Cabral (36’ Velder)