Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD OP WEG NAAR UNIEKE PRESTATIE

Jong Feyenoord kan maandagavond voor het eerst in 25 jaar kampioen worden van de Beloften Eredivisie. De ploeg van Henk Duut is bij winst in en tegen Utrecht verzekerd van de titel én van plaatsing voor het ‘grote’ bekertoernooi tijdens het seizoen 2006/2007. Concurrent AZ, dat in actie komt tegen Vitesse, heeft evenveel punten maar een lager doelsaldo. ‘Wij zullen vanavond moeten winnen, want ik geloof niet dat AZ punten laat liggen’, aldus trainer Duut, die een moeilijke wedstrijd voorziet. Eerder dit seizoen ging Feyenoord in Rotterdam onderuit tegen de Domstedelingen.

Dat Jong Feyenoord vanavond het kampioenschap in eigen hand heeft, kan nog net geen wonder worden genoemd. De ploeg beleefde vooral buiten de krijtlijnen een veelbewogen voetbaljaargang. Duut: ‘Ik heb zeker veertig spelers gebruikt. Aan het begin van het seizoen kregen we vooral de afvallers van het eerste. Dat zijn toch de jongens die met wat frustratie rondlopen. Na een minder goed begin ging het desondanks steeds beter lopen. In de winterstop verloren we weer zes jongens, waaronder Pieter Collen die gelukkig de overstap maakte naar het eerste. Na de winterstop hadden we een kern van vier tweede elftalspelers (Davids, Bandalovski, Kujovic en Magrão, red.). Die kern werd aangevuld met spelers van de A1 en vaak jonge wisselspelers van het eerste. Op dat moment hoopte ik op een klassering in het linkerrijtje.’

Het liep anders, want de Rotterdammers bleven in het spoor van AZ. Desondanks was er pakweg zes weken geleden nog niemand die een cent gaf voor Feyenoords kansen. ‘AZ leek te ver uit zicht. We hadden het geloof al een beetje laten varen. Ondertussen bleven wij winnen en verloren zij punten. En opeens zijn wij nu de favoriet en hebben we in het eigen hand. Het zou geweldig zijn voor de jongens, ook omdat het al heel lang niet meer is voorgekomen’, aldus Duut.

De wedstrijd Jong FC Utrecht-Jong Feyenoord wordt maandagavond om 18:30 uur afgewerkt op het sportcomplex Zoudenbalch aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. Sportcomplex Zoudenbalch ligt op een steenworpafstand van Stadion Galgenwaard.