Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BENJAMIN DE CEULAER VOLGEND SEIZOEN BIJ FEYENOORD

Benjamin De Ceulaer speelt volgend seizoen bij Feyenoord. De Belgische rechtsbuiten heeft na een persoonlijk onderhoud met Erwin Koeman te horen gekregen dat hij na een verhuurperiode aan RKC Waalwijk nu een kans krijgt in De Kuip. ‘Een jongensdroom’, reageert de 22-jarige aanvaller. ‘Het waren verlossende woorden van de trainer. Ik ben heel blij dat ik de concurrentiestrijd aan mag gaan bij deze grote club.’ De Ceulaer werd vorig seizoen gekocht van het Belgische Sint-Truiden en meteen uitgeleend aan RKC Waalwijk, waar hij een uitstekend seizoen beleefde. Momenteel revalideert hij bij Feyenoord van een kuitbeenbreuk.

De Ceulaer: ‘Dat ik eerst naar RKC ben gegaan heeft goed uitgepakt voor me. Zo heb ik ervaring kunnen opdoen en ben ik gewend geraakt aan het voetbal in de Eredivisie. Ik vind het van professionaliteit getuigen dat Feyenoord mij die tijd heeft gegeven. Daar ben ik de club dankbaar voor. Ik heb altijd mijn best gedaan, me proberen te bewijzen en heb nu het gevoel klaar te zijn voor de concurrentiestrijd. Ook Koeman gaf aan dat hij er vertrouwen in heeft. Ik had in het gesprek overal rekening mee gehouden. Het gevoel dat ik na deze boodschap kreeg, was bijna niet te beschrijven.’

De Ceulaer kwam dit seizoen 25 keer in actie namens RKC. Opvallend was dat hij veelvuldig scoorde (zeven keer), iets waar het in zijn jaren in België aan ontbrak. Tegen ADO Den Haag liep hij een kuitbeenbreuk op, waarna er in samenspraak met de medische staf werd besloten de revalidatie in De Kuip te laten verlopen. Inmiddels heeft De Ceulaer de looptraining hervat. De Belg verwacht op 8 juli volledig fit te zijn tijdens de eerste training van het seizoen 2006/2007.