FEYENOORD A1 VEEL BETER DAN PSV; B-JUNIOREN ONTVANGEN SCHAAL

De A-junioren van trainer Henk Fräser hebben zaterdagmiddag op indrukwekkende wijze gewonnen van PSV. Ondanks dat er geen belangen meer op het spel stonden lieten de Rotterdammers de Eindhovenaren kansloos. 2-0 was de eindstand, de doelpunten kwamen van Mitchell Schet en Jerson Anes Ribeiro (foto). De B1 heeft een goed seizoen op uitstekende wijze afgesloten. De B-junioren van NAC werden met maarliefst 6-0 verslagen. Het seizoen is nog niet afgelopen voor de kampioenen van trainer Cor Adriaanse; volgende week zaterdag speelt het team de bekerfinale tegen Heerenveen. De C’tjes speelden zaterdag hun laatste officiële wedstrijd van het seizoen. RKC Waalwijk werd vlak voor tijd verslagen: 2-1.

A-JUNIOREN MAKEN INDRUK TEGEN PSV

Met een tweede plaats op zak stond tegen PSV alleen de prestige nog op het spel. Ook moesten de Feyenoorders vormbehoud tonen omdat er nog een bekerfinale in het verschiet ligt. Feyenoord A1 begon scherp aan de wedstrijd en liet bij vlagen uitstekend voet bal zien. Na 22 minuten kwam Schet aan de rechterkant oog in oog met de Eindhovense keeper. De Rotterdamse rechtersbuiten mikte precies goed, wat de openingstreffer opleverde. De aanval voorafgaand aan het doelpunt was nog mooier dan de afronding. In een hoog tempo speelden Diego Biseswar, Michel Poldervaart en Rico Kogeldans de Eindhovense defensie stuk. Ook in de tweede helft bepaalde de thuisploeg het spelbeeld. Goed verzorgd positiespel zorgde er voor dat PSV geen moment aanspraak kon maken op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd legde de zojuist ingevallen Sammuel de bal af op Anes Ribeiro. De Feyenoorder zorgde met een droge knal vanaf 25 meter voor de 2-0. Een verdiende zege voor de A1, die nog hoger uit had kunnen vallen als Royston Drenthe zijn penalty had benut.

Zaterdag 13 mei speelt de A1 zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Uit bij sc Heerenveen sluit het team van Henk Fräser om 14.30 de competitie af. Datzelfde Heerenveen komt de A1 tegen in de bekerfinale. Dat duel wordt een week later ook in Friesland afgewerkt. De afrap staat gepland om 17.00 uur.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Achlioui (65’ Van Gils), Nieveld, Buijs, Drenthe; Anes Ribeiro, De Haan (70’ Sammuel), Poldervaart; Schet (75’ Hammouti), Biseswar, Kogeldans (80’ Smits)

B1 HEER EN MEESTER OP VARKENOORD

Op het zonovergoten jeugdcomplex Varkenoord werd het een spel van kat en muis tussen kampioen Feyenoord en degradant NAC Breda. De Bredanaars hadden geen antwoord op het machtsvertoon van Feyenoord B1. Dat resulteerde al snel in frustraties bij de bezoekers. Na een kwartier spelen werd Louis Pedro door een speler van NAC het veld uitgeschopt. De jonge Feyenoord-aanvaller werd naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

De openingstreffer hing in de lucht maar liet zaterdagmiddag even op zich wachten. Kelvin Leerdam, ingevallen voor de onfortuinlijke Pedro, tekende na een half uur voor de 1-0, na goed voorbereidend werk van Raymond Watamaleo. Een minuut later verdubbelde Hanne Hagary de voorsprong door een voorzet van rechtsback Clint van Stee te verzilveren. De Rotterdamse storm ging nog niet liggen want in de 33ste minuut maakte Hagary 3-0 op aangeven van Kevin Wattamaleo. Trainer Cor Adriaanse wisselde in de rust driemaal, om zoveel mogelijk voetballers speelminuten te gunnen in de afsluitende competitiewedstrijd. Na een uur spelen stoomde verdediger Miquel Nelom op en verschalkte de Brabantse keeper na een een-tweetje met Hagary: 4-0. Om het feest compleet te maken zorgde Leerdam met zijn tweede en derde treffer van de middag voor een 6-0 eindstand. Na het laatste fluitsignaal kreeg de B1 de kampioensschaal uitgereikt door een afgevaardigde van de KNVB. De spelers vierden het behaalde kampioenschap met een grote fles champagne.

Volgende week zaterdag gaat Feyenoord B1 voor de dubbel. SC Heerenveen komt dan naar Varkenoord om de bekerfinale te spelen. De ploegen trappen af om 13.00 uur.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder (41’ Otten); Van Stee, Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Wijnaldum, Fer (41’ Van Gils), Wattamaleo (41’ Barends); Watamaleo, Hagary, Pedro (17’ Leerdam)

C-JUNIOREN OPNIEUW IN LAATSTE MINUUT LANGS RKC

Bij een zege op RKC Waalwijk was de C1 van trainer Michel Valke zeker van de tweede plaats in de competitie. Dat dat geen gemakkelijke opgave zou worden stond van tevoren wel vast. De Waalwijkers krijgen dit seizoen weinig doelpunten tegen en in de heenwedstrijd wist Feyenoord pas in de laatste minuut de winnende treffer te maken.

Zaterdag bleek RKC ook weer een erg stugge ploeg. Verder dan enkele mogelijkheden in de openingsfase kwam Feyenoord in eerste instantie niet. RKC zette daar weinig tegenover maar hoefde zich ook niet te druk te maken over de Rotterdamse aanvalsgolven, totdat Thierry Seaw de bal buiten het strafschopgebied van de Brabanders kreeg aangespeeld. De middenvelder nam aan, legde de bal voor zijn favoriete been en schoot buiten bereik van de keeper strak in de kruising raak: 1-0. Na rust hetzelfde spelbeeld; Feyenoord B1 kreeg nu enkele goede kansen maar de spitsen waren niet geconcentreerd genoeg om deze om te zetten in doelpunten. In de 52ste minuut liep de thuisploeg tegen een counter aan. Uiterst vakkundig maakten de bezoekers van deze uitval gebruik om de score gelijk te trekken. Feyenoord B1 zette daarna aan om het krachtsverschil uit te drukken in de stand. Met nog een minuut op de klok wist Roy Beijer op de achterlijn een voorzet te geven richting tweede paal. Daar stond de dit seizoen zo trefzekere Shabir Isoufi om de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten: 2-1.

Aanstaande zaterdag oefenen de C-junioren bij Woubrugge. In de kop van Zuid-Holland trapt de C1 om 13.00 uur af voor deze vriendschappelijke wedstrijd.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Erkelens (’36 Beijer), Schenkeveld, Bruma, Eekman (’36 Kodalek); De Roon (’48 Halfhuid), Van la Parra (35’ Da Cruz Silva), Seaw; Karim (48’ Clasie), Isoufi, Cabral