Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

RECHTER STELT KALOU IN HET ONGELIJK

De rechtbank in Rotterdam heeft Salomon Kalou vandaag in het ongelijk gesteld. De rechter oordeelt, in tegenstelling tot haar collega's in december en januari, dat minister Verdonk Kalou's verzoek tot versnelde naturalisatie terecht heeft afgewezen. De nieuwe argumenten die de minister in maart heeft aangedragen vonden deze keer genade bij de rechter.

'De situatie wordt er niet duidelijker op, nu de rechters elkaar tegenspreken. Wij zijn er overigens nog steeds van overtuigd dat Salomon voldoet aan de voorwaarden voor versnelde naturalisatie. We hadden dan ook - voor de derde keer - een positieve uitspraak van de rechtbank verwacht. Het mag duidelijk zijn dat het boek WK 2006 hiermee definitief gesloten is. De wens van Salomon om voor Oranje uit te komen blijft onverminderd bestaan. We beraden ons daarom op een eventueel hoger beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State', aldus Jelle Kroes, advocaat van Kalou.

Bondscoach Marco van Basten: 'Ondanks de kleine kans die er nog was, had ik voor Salomon gehoopt dat het nog goed zou komen voor het WK. Ik had het hem zeker gegund. Nu moet Salomon zijn vizier richten op de EK-kwalificatiereeks. Het is vooral vervelend voor hem dat de zaak na anderhalf jaar nóg niet is afgerond.'

Volgens de FIFA-regelgeving moet de definitieve WK-selectie, uiterlijk 15 mei in het bezit zijn van de wereldvoetbalbond. Spelers die op deze lijst voorkomen dienen allen over de Nederlandse nationaliteit te beschikken, wat in de praktijk inhoudt dat iemand moet beschikken over een paspoortnummer.