DRENTHE MET OLYMPIËRS GELIJK TEGEN NEDERLANDS AMATEURELFTAL

Royston Drenthe heeft woensdagavond met het Olympisch elftal niet weten te winnen van het Nederlands amateurelftal. In Groesbeek kwam het elftal van KNVB-coach Wim van Zwam niet verder dan 2-2. Naast Drenthe, die een dag eerder nog negentig minuten mee deed bij de oefenwedstrijd van Feyenoord 1, stond ook Feyenoord-huurling Gianni Zuiverloon in de basisopstelling. Ferne Snoyl moest het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

ADO Den Haag-spits Elia zette de Olympiërs in de eerste helft op voorsprong. De amateurs kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam het Nederlands amateurelftal zelfs op voorsprong, door een fraaie vrije trap van Vink. MVV’er Siahaija was in de laatste minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Van Zwam had meer verwacht van zijn team en had liever gezien dat de amateurs op een 3-1 voorsprong waren gekomen. ‘Wij hebben onder ons niveau gespeeld. Ik had meer verwacht’ aldus de KNVB-coach. Zaterdag 13 mei komt het Olympisch elftal in actie tegen het Jong Oranje van Foppe de Haan.

Opstelling Olympisch elftal: Job Bulters (AZ); Jeffrey Sarpong (Ajax), Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk); Royston Drenthe (Feyenoord), Joas Siahaija (MVV), Rick Kruys (FC Utrecht), Otman Bakkal (Eindhoven); Roy Beerens (PSV), Tim Janssen (FC Eindhoven), Eljero Elia (ADO Den Haag).

Wissels Olympisch elftal: 46. Donk voor Mulder, 46. Tim Krul (Newcastle United) voor Bulters. 46. Jermaine Lens (AZ) voor Janssen, 64. Kees Luycxs (AZ) voor Kruys, 73. Prince Rajcomar (FC Den Bosch) voor Bakkal.

Bron: knvb.nl