FEYENOORD B1 WINT DE BEKER; A-JUNIOREN VERLIEZEN

Na het landskampioenschap heeft Feyenoord B1 ook beslag gelegd op de beker. Er moest een verlenging aan te pas komen om Heerenveen te verslaan: 3-1. In die verlenging maakten Leroy Fer en Glenn Kobussen de doelpunten voor de Rotterdammers. De A-junioren speelden een goede wedstrijd tegen Heerenveen, maar verloren in de laatste tien minuten het hoofd. Twee rode kaarten en een 2-1 nederlaag waren het gevolg. De C’tjes speelden een vermakelijk oefenduel bij Woubrugge en trakteerden het publiek op een 3-8 eindstand.

B-JUNIOREN PROLONGEREN DE DUBBEL

Na een geslaagd seizoen in de competitie konden de B-junioren zaterdag hun tweede prijs in korte tijd binnen halen. Het fysiek sterke Heerenveen was duidelijk niet naar Varkenoord gekomen om zich zonder slag of stoot aan de kant te laten zetten. De ploegen creëerden in de openingsfase weinig kansen; beide teams waren duidelijk aan het aftasten. Na 27 minuten was het raak. Rechtsbuiten Raymond Watamaleo kneep naar binnen en rondde beheerst af: 1-0. Tien minuten na rust dachten de Feyenoorders een vrije trap te krijgen, toen Fer onreglementair werd tegengehouden aan de rechterkant. De scheidsrechter liet doorspelen en Heerenveen maakte dankbaar gebruik van de verbazing bij de thuisploeg: 1-1. Feyenoord deed na de gelijkmaker diverse pogingen de Friese keeper te passeren. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd waren de teams in evenwicht, wat verlengen betekende. In die verlenging scoorden Fer (vrije trap van 30 meter afstand) en Kobussen (strafschop) de beslissende treffers voor het team van Cor Adriaanse. De trainer was uitermate content met de behaalde prijs: ‘Fantastisch voor die jongens. Echt prachtig om te zien waar deze spelers toe in staat zijn. Vorig jaar pakten we ook alle prijzen, maar dat nog een keer bereiken is erg knap.’

Volgend weekend speelt de B1 een toernooi in Varseveld. Daar is Feyenoord ingedeeld in een poule met Valencia, Ajax, De Graafschap en een team uit Brazilië.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (112’ Barends), Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Wijnaldum, Fer, Wattamaleo (112’ Bruma); Degeling (59’ Leerdam), Hagary, Watamaleo (76’ Isoufi)

A-JUNIOREN BEWIJZEN ZICHZELF SLECHTE DIENST

Ter voorbereiding op de bekerfinale van volgende week in het Abe Lenstra-stadion, werkte Feyenoord A1 zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd af tegen Heerenveen. Dat deed de ploeg tachtig minuten lang op uiterst geconcentreerde wijze, met hoogstaand voetbal. Na ruim een uur spelen was Feyenoord op achterstand gekomen, na een verzorgd opgebouwde aanval van de thuisclub. De A1 werd na die treffer agressiever en scoorde in de 77ste minuut. Frank de Haan was na een combinatie met Mo Hammouti trefzeker. Met nog tien minuten op de klok en een gele kaart op zak kreeg Diego Biseswar te horen dat hij gewisseld ging worden. De ijverige spits, die zijn eerste kaart al had gekregen voor het vragen om een gele kaart voor zijn tegenstander, liep naar de scheidsrechter om een hand te geven. Toen de arbiter de spits de hand wilde schudden liep de Feyenoorder weg, wat voor hem zijn tweede kaart betekende. ‘Onacceptabel’ noemde trainer Henk Fräser de actie van zijn spits. ‘Diego is een prater, een irritante speler voor zijn tegenstanders en voor de scheidsrechter. Dat zit nou eenmaal in zijn spel opgesloten. Hij moet alleen leren wanneer de grens bereikt is. We hadden vandaag een scheidsrechter die dit gedrag niet accepteert. Biseswar stelt hiermee zijn team in het nadeel. Zonde, want voetballend is het een van mijn beste spelers.’ Na de uitsluiting van Biseswar kreeg ook Hammouti de rode kaart getoond, na een harde tackle. Dat Heerenveen in die fase ook nog de winnende treffer maakte was voor Henk Fräser van ondergeschikt belang. Hij hoopt dat dit voor zijn manschappen een wijze les is geweest; over zeven dagen gaat het er écht om, als de Friezen Feyenoord opnieuw mogen ontvangen.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Van Gils, Nieveld, Buijs, Hammouti; Sammuel (68’ Achlioui), Anes Ribeiro, De Haan, Biseswar, Smits, Kogeldans

C1 WINT VERMAKELIJK OEFENDUEL

Trainer Michel Valke reed met twee bussen af naar Woubrugge, een klein plaatsje in de kop van Zuid-Holland. Bij de plaatselijke voetbalvereniging speelde de C1 een oefenwedstrijd ter ere van het 60-jarige bestaan van de club. De C’tjes traden aan zonder Ariël Da Cruz Silva, die zijn arm heeft gebroken. Jeffrey Bruma en Shabir Isoufi speelden mee in de bekerfinale van de B1. Er waren veel supporters afgekomen op het vriendschappelijke treffen tussen Feyenoord en de B-junioren van VV Woubrugge. De aanwezigen hadden na een kwartier voetballen iets te vieren, toen de thuisclub verassend op voorsprong kwam. Voor de pauze stelden de C’tjes orde op zaken. Rajiv van la Parra (3), Jerson Cabral, Thierry Seaw en een speler van de thuisclub zorgden voor een 2-5 ruststand. In een attractieve tweede helft werd er nog vier keer gescoord, wat een 3-8 eindstand opleverde. Voor de Rotterdammers waren Bart Schenkeveld, Roy Beijer en Tom Boks trefzeker. De treffer van Boks, doorgaans keeper bij de C1, werd luid bejubeld.

Vrijdag speelt de C1 de eerste wedstrijd van het Marveld toernooi in Groenlo. De jeugdige Feyenoorders komen dat weekend onder andere in actie tegen Chelsea, Real Madrid en Manchester United.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekman, Aantjes, Halfhuid, Erkelens (’40 Schenkeveld); Beijer, De Roon, Seaw; Van la Parra, Cabral (53’ Boks), Clasie