Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KARIM SAIDI MET TUNESIË NAAR WK

Roger Lemerre, bondscoach van Tunesië, heeft Karim Saidi geselecteerd voor het WK in Duitsland. De verdediger is sinds de winterstop door Feyenoord verhuurd aan het Italiaanse US Lecce, waarmee hij enkele weken geleden degradeerde uit de Serie A. Op het WK zijn naast Saidi ook de buitenlandse oud-Feyenoorders Ono, Cruz, Larsson, Elmander, Bonaventure Kalou, Song, Smolarek en Gibbs actief.

Ebi Smolarek reist met de Poolse ploeg af naar Duitsland. De spits van Borussia Dortmund wordt helaas niet vergezeld door Jerzy Dudek. De keeper, die dit seizoen genoegen moest nemen met een rol op het tweede plan bij Liverpool, is door bondscoach Pawel Janas niet opgenomen in de selectie. Ook oud-Feyenoorder Tomasz Rzasa viel af.

Kuyt staat in de tweede wedstrijd van Oranje tegenover Bonaventure Kalou. De spelmaker van Paris Saint Germain is een van de belangrijkste spelers in het team van Ivoorkust en kan zich ook verheugen op een weerzien met zijn oude maatje Julio Cruz, die met Argentinië afreist.

Shinji Ono vertegenwoordigt Japan. De voormalige Feyenoorder voetbalt tegenwoordig in zijn geboorteland. Dick Advocaat heeft besloten Chong-Gug Song terug te laten keren in de nationale ploeg. De rechtsback kwam voor het laatst voor zijn land in actie op 17 november 2004 tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Malediven.