VAN BRONCKHORST WINT CHAMPIONS LEAGUE MET BARCELONA

Oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst heeft woensdagavond de grootste prijs gewonnen van zijn indrukwekkende loopbaan. De op Varkenoord opgeleide verdediger won met Barcelona de Champions League. De Spanjaarden, waar ook Henrik Larsson als invaller zijn opwachting maakte en de assist verzorgde bij de winnende treffer, zegevierden met 2-1 over Arsenal. Een ander bij Feyenoord opgeleid talent en momenteel in Engelse dienst, Robin van Persie, bleef in het Stade de France in Parijs negentig minuten aan de kant.
De wedstrijd leek in de beginfase van alle schoonheid te worden ontdaan, toen de scheidsrechter in plaats van een doelpunt voor Barcelona toe te kennen een rode kaart uitdeelde aan doelman Lehmann en slechts een vrije trap gaf aan de Spanjaarden. Nadat Arsenal via Sol Campbell voor rust de voorsprong nam, ontspon zich desondanks een spannende strijd. Daarbij was het tiental Engelsen in de tweede helft een aantal maal dicht bij de beslissing. De gelijkmaker van Eto’o luidde de ondergang van de Londense ploeg in, waarna Belletti kort erna de 2-1 maakte. Daarmee won Barcelona voor het eerst sinds 1992 weer het meest prestigieuze clubtoernooi.