Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD-JEUGD DOMINEERT INTERNATIONALE TOERNOOIEN

De B1 en de C1 komen dit weekend in actie op grote internationale toernooien. De B-junioren van trainer Cor Adriaanse lieten zaterdag in Varsseveld een goede indruk achter door het Spaanse Valencia te verslaan en Ajax met 2-0 te kloppen, mede dankzij een treffer van Leroy Fer (foto). De C’tjes bleven niet achter in het Gelderse Groenlo. Onder andere Chelsea (1-0) en Real Madrid (0-0) wisten de Rotterdamse defensie niet te verontrusten. Beide Feyenoord-teams staan zondag in de kruisfinales.

B-JUNIOREN ZETTEN DE TOON IN VARSSEVELD

Feyenoord B1 opende het ‘Tournament Varsseveld’ vrijdagavond met een wedstrijd tegen De Graafschap. Zowel Feyenoord als de tegenstander uit Doetinchem wekten niet de indruk dit feestelijke weekend op een waardige manier te starten. Een 0-0 gelijkspel was het eindresultaat. De nachtrust deed de Feyenoorders schijnbaar goed, want de volgende ochtend stond er tegen Valencia een gemotiveerde B1 op het veld. De Spaanse topploeg toonde zich de eerste helft gelijkwaardig aan de Rotterdamse leeftijdgenoten. Na de thee raakte Valencia de deklat boven keeper Erwin Mulder. Enkele ogenblikken later werd een Rotterdamse corner door Joël Bielo met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Bielo is B-junior van de Sportclub die volgend seizoen aansluit bij de A1 van Henk Fräser. Zijn treffer bleek beslissend.

In Ajax kende de B1 zijn volgende tegenstander. In een uitstekende eerste helft was de Zuid Afrikaan Kermit Erasmus verantwoordelijk voor de openingstreffer. Leroy Fer maakte er nog voor rust 2-0 van, door een bekeken schot van afstand. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord plaatste zich met de overwinning op de aartsrivaal voor de kruisfinale van zondag, waar het uitkomt tegen PSV. Dat de ploeg van Adriaanse zijn laatste wedstrijd van de dag tegen het Braziliaanse Pão de Açúcar verloor, deerde de trainer niet.

Hij was tevreden over het vertoonde spel: ‘Je krijgt op zo’n toernooi te maken met verschillende speelstijlen. Spelen tegen Europese topploegen die elk hun eigen tactiek hebben is ontzettend goed voor de ontwikkeling van mijn spelers. Ze hebben vandaag laten zien goed mee te kunnen op dat podium. Vanwege examens gaan er vandaag vier terug naar huis, maar mijn spelers die vandaag hebben meegespeeld in de bekerfinale van de A1, heb ik er morgen weer bij. Ik zie het duel met PSV met vertrouwen tegemoet.’

C1 SPEELT STERREN VAN DE HEMEL TUSSEN DONDER EN BLIKSEM

In Groenlo wordt dit weekend het hoog aangeschreven Marveldtoernooi gespeeld. Feyenoord C1 mocht hiervoor de aftrap nemen tegen de organiserende club, SV Grol. Het kwaliteitverschil was groot, en als de Feyenoorders de ‘gallery play’ achterwege hadden gelaten, was de score veel hoger uitgevallen dan 0-3. De doelpunten kwamen van Jordy Clasie (2) en Parez Karim. Zaterdagochtend trad de ploeg van trainer Michel Valke aan tegen FC Twente. De Tukkers hadden een veldoverwicht, Feyenoord loerde op de counter. ‘Als je zulke topspitsen hebt zoals wij, weet je dat je in elke wedstrijd in staat bent een goal te maken’ voorzag trainer Michel Valke. De oud-international zag zijn spelers zelfs driemaal het net vinden: twee goals van Karim en een treffer van Nigel Velder, doorgaans speler van Gaston Taument’s C2.

Om twee uur stonden de grootste talenten van het Engelse Chelsea klaar om Feyenoord’s zegetocht een halt toe te roepen. Valke zette zijn grootste speler, Arsenio Halfhuid, op de fysiek sterke Engelse spits en legde daarmee het aanvalsplan van de Londenaren lam. Aan de andere kant zorgde Jerson Cabral voor de winnende treffer, op aangeven van Rajiv van la Parra. De afsluitende partij tegen Real Madrid liet een nare nasmaak achter bij de jonge Feyenoorders. De Madrilenen waren de eerste helft heer en meester, maar in het tweede bedrijf herpakte Feyenoord C1 zich, ondanks het slechte weer. Donder en bliksem zorgden er voor dat het duel een half uur stil gelegd moest worden om de veiligheid van de spelers te waarborgen.

Kort na de ingelaste pauze kwam Cabral net iets tekort om de keeper van Real te verschalken, maar de winnende Rotterdamse treffer hing in de lucht. Die leek dichtbij te komen, toen Parez Karim gevloerd werd in het Spaande strafschopgebied. De scheidsrechter ontging de overtreding zodat de wedstrijd eindigde in 0-0. Door dit resultaat is Feyenoord na zaterdag koploper in zijn poule en heeft het zondag aan een gelijkspel tegen Manchester United genoeg om die plaats te behouden. Daarna worden de kruisfinales gespeeld.