TELEURSTELLENDE EK-START VOOR JONG ORANJE

Tegen de op papier zwakste tegenstander uit de EK-poule heeft Jong Oranje woensdagavond met 2-1 verloren. Het fysiek sterke Oekraïne kwam vlak voor rust op voorsprong via een omstreden penalty, en verdubbelde de score vlak na rust. Luirink deed in blessuretijd iets terug. De Feyenoorders Ron Vlaar, Romeo Castelen en Nicky Hofs begonnen aan het duel; de Arnhemse middenvelder werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Bondscoach Foppe de Haan moet zich iets anders hebben voorgesteld van de start van het Europees kampioenschap. Jong Oranje begon afwachtend aan het duel met de Oekraïners. In de eerste helft lieten de Nederlandse talenten weinig zien. Castelen was de gevaarlijkste man aan Nederlandse zijde en Hofs was met een schot nog het dichtst bij een doelpunt. Vlak voor rust liet Milevskyi zich vallen over keeper Vermeer. De Oostenrijkse scheidsrechter vond de fopduik een penalty waard, die door Oekraïne met een stift werd verzilverd: 1-0.

Vlak na rust werd het drama voor Jong Oranje nog groter, toen de Nederlandse defensie de buitenspelval niet correct hanteerde. Fomin maakte dankbaar gebruik van de inschattingsfout: 2-0. Pas in blessuretijd wist Jong Oranje het net te vinden. Gijs Luirink kopte de 2-1 binnen. Vrijdag speelt de equipe van Foppe de Haan tegen Denemarken

Opstelling: Vermeer; Verhaegh (80. John), Luirink, Vlaar, Braafheid (46. Aissati); Hofs (71. Medunjanin), Schaars, Emanuelson; Castelen, Huntelaar, De Ridder.

Bron: knvb.nl