JONG ORANJE HEEFT HET NIET MEER IN EIGEN HAND: 1-1

Jong Oranje heeft ook tijdens de tweede groepswedstrijd op het EK niet kunnen imponeren. Met Nicky Hofs aan de aftrap kwam de ploeg van bondscoach Foppe de Haan vrijdagavond tegen Jong Denemarken niet verder dan 1-1. Huntelaar scoorde voor rust, de Deense gelijkmaker kwam kort na de pauze tot stand. De kansen op het bereiken van de halve finale zijn daarmee danig geslonken. Jong Oranje moet maandag winnen van Jong Italië. Als de Denen in het andere duel niet de winst behalen tegen Oekraïne, behoort de Nederlandse ploeg tot de laatste vier.

Indrukwekkend was het optreden opnieuw allerminst. De aanvalsopzet, via de vleugels, kwam niet uit de verf. Eenmaal wist flankspeler De Ridder Huntelaar te vinden, die de voorzet op waarde schatte en de openingstreffer voor zijn rekening nam. Kort na de rust kwamen de Denen enigszins gelukkig op 1-1. Kamper raakte de bal compleet verkeerd, maar bij toeval belandde de bal voor de voeten van Kahlenberg, die in een leeg doel binnen kon werken. Oranje zette alles op alles om de partij winnend af te sluiten, maar zag keer op keer de Scandinavische verdedigers makkelijk opruimen en mocht zich nog gelukkig prijzen dat de Deense voorhoede clementie toonde.

Romeo Castelen kwam vrijdag niet in actie voor Jong Oranje. De rechtsbuiten kampt met een lichte bovenbeenblessure die hij woensdag opliep in de wedstrijd tegen Oekraïne. Ron Vlaar zat de gehele wedstrijd op de bank; Foppe de Haan koos voor Ramon Zomer als centrale verdediger.