ORANJE IN DE KUIP NIET VOORBIJ AUSTRALIË; KUYT VALT IN

Het Nederlands Elftal heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het WK niet winnend afgesloten. Oranje bleef in De Kuip steken op 1-1 tegen Australië. Bondscoach Van Basten zag zich naast die teleurstellende uitslag geconfronteerd met drie blessuregevallen. Phillip Cocu, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst vielen uit en vooral bij de eerste twee is er reden tot zorg. Dirk Kuyt viel halverwege de tweede helft in voor Van Bronckhorst. Ruud Nistelrooy verzorgde Oranje’s treffer, de Australische invaller Tim Cahill maakte na rust gelijk. Oud-Feyenoorder Brett Emerton keerde even terug in De Kuip. De rechtsback speelde negentig minuten bij de ploeg van Guus Hiddink.
Oranje ging na de gelijkmaker op jacht naar de 2-1 en werd daarbij onbedoeld geholpen door Luke Wilkshire. De Australiër kreeg na een uur de rode kaart na een onbezonnen tackle op Van Bronckhorst. Kansen volgden voor de ploeg van Van Basten, maar doelman Schwarzer toonde net als Van der Sar aan de andere kant aan in grote vorm te verkeren. Robin van Persie kreeg de grootste mogelijkheid, maar de oud-Feyenoorder trof de paal.