C1 VERLIEZEND FINALIST OP TOERNOOI VENLOSCHE BOYS

Feyenoord C1 heeft op het Backes en Boels Top C-toernooi bij Venlosche Boys op Tweede Pinksterdag de tweede plaats behaald. In de finale had Ajax de langste adem: 0-1. Feyenoord maakte dit weekend indruk door onder andere te winnen van PSV (wonderschone treffer van Parez Karim – foto), Roda JC en FC Twente. De B1 speelde een vriendschappelijk toernooi in het Duitse Theeßen. De ploeg mocht zich daar onder andere meten met Werder Bremen, VfB Stuttgart, Arminia Bielefeld en de Spaanse nationale ploeg. Het team van trainer Cor Adriaanse eindigde op de zesde plaats.

C1 TEKENT VOOR MONSTERSCORES IN VENLO

Bij Venlosche Boys kwamen dit weekend de grootste talenten uit de C-lichting van Nederland bijeen. Daarbij was natuurlijk ook de traditionele ‘Top Drie’ aanwezig. Feyenoord begon het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Udi'19/Beterbed. De Udense ploeg werd omver geblazen door een rood-witte storm uit Rotterdam-Zuid, die pas ging liggen toen er 10-0 op het bord stond. Ook van SVB werd gewonnen: 4-0. De laatste poulewedstrijd was tegen Roda JC. De Limburgers toonden logischerwijs meer tegenstand dan de jeugdspelers van de amateursclubs, maar ook zij wisten niet te winnen van de Feyenoorders. Door een eigen doelpunt van een speler van Roda JC eindigde Feyenoord eerste in Poule B met de maximale score.

De volgende dag werd de ploeg van trainer Michel Valke in een nieuwe poule ingedeeld, met PSV, Ajax en Elinkwijk als tegenstanders. Tegen de Eindhovenaren scoorden de jonge Feyenoord-spelers een schitterende treffer. Shabir Isoufi wist met veel gogme Parez Karim te bereiken, die de aanval op zeer fraaie wijze wist af te ronden. Het bleek ook het enige doelpunt in het treffen met PSV. In het duel met Ajax kwam Feyenoord C1 niet tot scoren. Omdat de Amsterdammers dat ook niet deden moest de wedstrijd tegen Elinkwijk uit gaan wijzen of Feyenoord de kruisfinale zou bereiken. De C’tjes maakten geen fout, de teller stokte bij 4-0.

Maandag nam FC Twente het in de kruisfinale op tegen Feyenoord. De Tukkers werden met 3-1 verslagen, door doelpunten van Jordy Clasie (2) en Parez Karim. Dat betekende dat de Rotterdammers met Ajax uit moesten gaan maken wie de toernooiwinnaar ging worden. In de eerste helft hield de C1 nog gelijke tred met de tegenstander uit Amsterdam; na de pauze bleek het gemis van Bart Schenkeveld (blessure) en Jeffrey Bruma (spelend met de B1) te groot om aan te blijven haken. Ajax won het duel met 1-0 en pakte door die zege de toernooiwinst. ‘Een goed resultaat. We zijn met een kleine groep gekomen. De jongens die dit seizoen veel speelminuten hebben gemaakt zaten er na afloop dan ook helemaal doorheen. Mijn complimenten voor de getoonde strijdlust, ze hebben er het maximale uitgehaald’, aldus trainer Michel Valke, die nu gaat genieten van een ruime maand vakantie.

B-JUNIOREN MAKEN KENNIS MET HET DUITSE VOETBAL

De B1 maakte dit weekend kennis met de Duitse opvatting van het spelletje. Op het sterk bezette toernooi in het Duitse Theeßen eindigde de ploeg als zesde. Werden Bremen was de eerste opponent met wie de krachten gemeten konden worden. Na de openingstreffer van de Duitsers maakte Kevin Wattamaleo namens Feyenoord gelijk. De middenvelder was het eindstation van een snelle Feyenoord-aanval over de linkerkant. De arbitrage was niet mild voor de Rotterdamse ploeg en stuurde in de tweede helft twee Feyenoorders voor vijf minuten van het veld. Ook met het ondertal bleef Feyenoord sterker dan Werder, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Ook de wedstrijd tegen VfB Stuttgart eindigde in een remise. In een vermakelijke wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren.

De wedstrijd tegen een verzameling voetballers uit Zweden leek voor Feyenoord de eerste overwinning op te gaan leveren. Kopspecialist Joël Bijlow knikte zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong, op aangeven van Siegerd Degeling. Met nog een paar minuten op de klok kregen de Zweden om een onduidelijke reden een strafschop toegewezen, die feilloos werd benut. De laatste tegenstander in de poule was Arminia Bielefeld. Die confrontatie leverde wel de volle winst op voor de B-junioren: 2-1 door treffers van Wattamaleo en Degeling.

De confrontatie met de Spaanse nationale ploeg verloor de ploeg van Cor Adriaanse met 1-0, wat een zesde plaats op de ranglijst tot gevolg had. De trainer zag zijn ploeg dit weekend bij vlagen erg goede dingen doen, maar vond het eindresultaat teleurstellend. ‘De Duitse tegenstanders voetbalden dit weekend tegen ons in een vast patroon. Afwachtend en enorm geconcentreerd, loerend op de counter. Wij waren in de meeste wedstrijden de bovenliggende partij, maar wisten de kansen niet te benutten. Vooral tegen de Spanjaarden kregen we in de tweede helft diverse mogelijkheden, maar we benutten ze niet. Dat moet tegen Ajax anders.’

Zaterdag 10 juni neemt Feyenoord het tegen Ajax op in de strijd om de Supercup. Daarna is ook voor de B-junioren de vakantie aangebroken.