Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

OOK SUPERCUP PROOI VOOR FEYENOORD B1

Met een 2-3 overwinning op Ajax heeft de B1 van Feyenoord zaterdagmiddag zijn prijzenkast voor dit seizoen volgespeeld. Na de landstitel en de beker pakte het meest succesvolle Feyenoord-jeugdteam in het onderlinge treffen met de aartsrivaal ook de Supercup. Spelverdeler Kevin Wattamaleo (foto) was met twee treffers belangrijk voor zijn team.

Op het zonovergoten Sportpark Randhoorn hadden veel mensen de moeite genomen om de Klassieker bij te wonen. De Supercup wordt jaarlijks bij een andere amateurclub gespeeld; dit jaar was vv Legmeervogels in Uithoorn gastheer van ’s lands beste jeugdteams.

Ajax was Feyenoord qua techniek de baas, maar moest het op werklust afleggen tegen de stadionclub. Na een kwartier voetballen maakte Siegerd Degeling handig gebruik van de voordeelsituatie, nadat Wijnaldum was neergelegd. De rechtsbuiten stevende met grote passen af op de Ajax-keeper en schoot van buiten het strafschopgebied op doel. De Amsterdamse doelman redde in eerste instantie knap maar in de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven: 0-1 door Siegerd Degeling. Ajax bleef de betere partij maar kon niet doordrukken. De Amsterdammers probeerden het diverse malen van afstand, maar mikten te hoog, te ver naast of zonder veel gevaar voor keeper Erwin Mulder.

Kevin Wattamaleo zette na een half uur een stevig blok, onderschepte de bal en speelde zichzelf vrij om aan te leggen voor een schot. Met een streep zette hij de 0-2 op het bord. Het was tekenend voor het Rotterdamse spel. Met de mouwen opgestroopt werd de tegenstander het combineren onmogelijk gemaakt. De Amsterdammers mochten een aantal corners nemen, maar aanvoerder Glenn Kobussen, een van de kleinste spelers van het veld, was in de lucht niet te kloppen. En als Ajax gevaarlijk werd bleek Mulder weer eens onpasseerbaar.

Na rust ging de B1 op dezelfde voet verder. Zonder zelf indrukwekkend veldspel te laten zien bleven ze Ajax de baas. Via een kordate ingreep van Georginio Wijnaldum bouwde Feyenoord na zestig minuten aan een nieuwe aanval. De lange middenvelder bereikte Raymond Watamaleo, die op snelheid zijn tegenstander passeerde en Kevin Wattamaleo diep stuurde. De regisseur van het middenvelder bleef andermaal koel voor het Ajax-doel en tekende voor de 0-3. Na de derde treffer vloeiden de krachten weg bij de Feyenoorders en maakten ze het zichzelf nog onnodig moeilijk. Ajax kwam via twee fraaie treffers nog op 2-3, maar daar bleef het bij.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (65’ Bruma), Ramsteijn, Van Gils, Fer; Wijnaldum, Kobussen (90’ Isoufi), Wattamaleo; Degeling (65’ Leerdam), Hagary, Watamaleo