ORANJE NAAR ACHTSTE FINALE; KUYT NIET IN ACTIE

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond de achtste finale van het WK bereikt. De tweede zege in poule C volstond voor een plaatsje bij de laatste zestien. De ploeg van Marco van Basten boekte een zwaarbevochten overwinning op Ivoorkust: 2-1. Dirk Kuyt kwam niet in actie. Nadat Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy Oranje nog voor rust op voorsprong brachten, was het gebeurd met de Nederlandse suprematie. Ivoorkust – waar oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou negentig minuten op de bank bleef – maakte via Bakary Koné op prachtige wijze 2-1, waarna in de tweede helft een lang maar vruchteloos Afrikaans offensief volgde.
Woensdag wordt duidelijk of Oranje als eerste of tweede in de poule eindigt. Dan staat het derde groepsduel met Argentinië op het programma. De Argentijnen zetten vrijdagmiddag Servië en Montenegro met speels gemak opzij. Na de rode kaart van Mateja Kezman bij een 3-0 tussenstand liep Argentinië in korte tijd uit naar 6-0.