Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD NIET GELUKKIG MET AANVANGSTIJDSTIJDEN UITWEDSTRIJDEN

Feyenoord is niet gelukkig met de aanvangstijden van de meeste wedstrijden in het nieuwe seizoen. Maar liefst 11 wedstrijden beginnen om 12.30 uur. Ten opzichte van het seizoen 2005/2006 is het aantal ‘half-één-wedstrijden’ zelfs met drie toegenomen.
In de meeste gevallen wordt openbare orde en veiligheid genoemd als voornaamste argument om al om 12.30 uur af te trappen. Dat gold al voor de wedstrijden tegen Ajax, PSV, AZ, FC Utrecht, ADO Den Haag, Vitesse en Roda JC. In het nieuwe seizoen zijn Willem II en NAC aan dat rijtje toegevoegd. Tegen FC Twente en NEC wordt om 12.30 uur gespeeld omdat op dezelfde dag en tijd Ajax in Rotterdam en Den Haag speelt. In tegenstelling tot vorig seizoen wordt de uitwedstrijd tegen Sparta gewoon om 14.30 uur gespeeld.

Feyenoord beseft dat een aanvangstijd van 12.30 uur voor veel supporters ongewenst is, maar heeft geen invloed op de aanvangstijden voor uitwedstrijden. Die worden bepaald door de ontvangende club en de lokale autoriteiten, zoals Feyenoord in overleg met de Gemeente Rotterdam de aanvangstijden voor haar thuiswedstrijden bepaalt. Overigens is bij het vaststellen van het competitieprogramma wel rekening gehouden met de wens van Feyenoord om verre wedstrijden niet om 16.30 uur vast te stellen, zoals vorig seizoen bij FC Groningen en Heracles het geval was.