Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SUPPORTERS SPREKEN MET BURGEMEESTER OPSTELTEN

Een aantal Feyenoord-supporters heeft vanochtend een uur lang gesproken met burgemeester Opstelten van Rotterdam. Het gesprek vond plaats in het bijzijn van directeur Onno Jacobs en Coördinator Supporterszaken Ton Strooband en was voortgevloeid uit een eerdere bijeenkomst van het Feyenoord Supporters Platform. Bij die gelegenheid had Arjen Littooij, naaste medewerker van de burgemeester en belast met openbare orde en veiligheid, de toezegging voor een gesprek gedaan.

De ontmoeting van vandaag betrof een informeel gesprek waar supporters het negatieve beeld dat de burgemeester volgens hen van voetbalsupporters lijkt te hebben, weg wilden nemen. Gezien de sfeer waarin het gesprek verliep lijken de supporters in die opzet geslaagd te zijn. Ook erkende de burgemeester dat hij inziet dat het overgrote deel van de Feyenoord-aanhang uitsluitend met goede bedoelingen naar het stadion komt.

Natuurlijk kwamen ook de gebeurtenissen rond de laatste Feyenoord-Ajax nog ter sprake. Burgemeester Opstelten merkte nog op dat zijn collega Cohen van Amsterdam en hijzelf overwegen om komend seizoen bij de onderlinge ontmoetingen tussen Feyenoord en Ajax geen supporters van de bezoekende clubs toe te laten. Beide burgervaders vinden de kosten die de overheid rondom deze wedstrijden voor organisatie en veiligheid moet maken onevenredig en onaanvaardbaar.