Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

PILOT BIOMETRISCHE TOEGANGSCONTROLE BIJ FEYENOORD, AJAX EN VITESSE

Feyenoord, Ajax en Vitesse werken in het komende seizoen mee aan een pilot met biometrische toegangscontrole. Het was voor de clubs de enige manier om te ontkomen aan een vanuit overheidswege opgelegde verplichte pasfotoregistratie voor al haar seizoenkaarthouders. Niet meewerken aan de pilot zou en zal de onmiddellijke introductie van die maatregel tot gevolg hebben.

De toezegging om mee te werken werd door Feyenoord (en Ajax en Vitesse) al enkele maanden geleden gedaan. Daarbij ging Feyenoord in eerste instantie uit van een controlesysteem waarvan supporters niets zouden merken. Helaas blijkt de techniek nog niet zover, maar biedt ook de infrastructuur van De Kuip hiervoor te weinig mogelijkheden.

 

De methode waarmee nu zal worden proefgedraaid is er een op basis van vingerafdrukken. Feyenoord zal binnenkort trachten 200 vrijwilligers te vinden die aan de pilot willen meewerken. Via een aparte toegangspoort kunnen zij het stadion betreden. De club is overigens nog in discussie met verschillende partijen over de financiële afwikkeling van de pilot. Feyenoord wil hierin namelijk niet investeren.

 

Overigens is en blijft Feyenoord tegenstander van welke toegangssysteem dan ook waarbij het overgrote deel van het publiek wordt lastig gevallen met een systeem dat slechts bedoeld is om een relatief kleine groep buiten het stadion te houden. De vrees van supporters dat iedereen in de toekomst een vingerafdruk moet afgeven is wat Feyenoord betreft dan ook ongegrond.