Fanshop
Fanshop

MASSALE OPKOMST BIJ EERSTE TRAINING; KUYT EN SAIDI ONTBREKEN

De voetbaljaargang 2006/2007 is voor Feyenoord zaterdagochtend officieel van start gegaan. Dat gebeurde tijdens de traditioneel drukbezochte eerste training. Zoals elk jaar namen ook nu weer duizenden fans de moeite de eerste balcontacten op het trainingsveld naast De Kuip te aanschouwen en op verbale wijze van een speciale ambiance te voorzien. Dat publiekslieveling Dirk Kuyt ontbrak, deed niets aan de sfeer af. De spits heeft net als mede WK-ganger Karim Saidi tot 17 juli vrijaf.

De speciaal opgebouwde tribunes naast het trainingsveld waren even voor elf uur afgeladen vol. Op die tribunes waren naast verwachtingsvolle gezichten en fraaie spandoeken ook honderden nieuwe tenues te bewonderen.Die werden gedragen door de supporters die vanaf negen uur ’s ochtends in de rij hadden gestaan bij de Fanshop, waar vanaf dat moment het nieuwe uit- en thuistenue voor het nieuwe seizoen verkrijgbaar was. Traditioneel verschenen de spelers tijdens de ochtendtraining in het thuistenue. Tijdens de tweede oefensessie, die om 15:00 uur gepland staat, wordt er in het uittenue getraind.Om elf uur was het John Metgod die als eerste het indrukwekkende onthaal van het Legioen als een warme deken over zich heen voelde vallen. De assistent-trainer liep voorop bij het betreden van het trainingsveld, op de voet gevolgd door Christian Gyan en Pieter Collen. De aankopen volgden niet veel later en maakten een wat onwennige indruk. Zelfs Theo Lucius, bepaald niet onbekend met de adoratie van de fans, keek verbaasd naar de massale opkomst.Joonas Kolkka genoot zichtbaar, net als vele anderen. Ron Vlaar was daar één van. Ook voor de talentvolle verdediger, die deze zomer Europees Kampioen werd met Jong Oranje, was de eerste training van het seizoen een primeur aangezien hij vorig seizoen tussentijds overkwam van AZ.Het was zomaar een greep uit de genietende groep Feyenoorders, waar de talenten Sammuel en Jeffrey Altheer eveneens hun ogen uitkeken. Dennis Lion betrad als laatste het veld, maar de fysiotherapeut sprong niet het meest in de oog. Die rol was weggelegd voor Patrick Paauwe, die met een geblondeerd kapsel ten tonele verscheen.

Dirk Kuyt en Karim Saidi waren zaterdag nog afwezig. Ook de komende week is het tweetal niet van de partij. De internationals hebben een week extra vrijaf gekregen vanwege hun WK-deelname en melden zich op maandag 17 juli weer op het trainingsveld naast De Kuip.