Fanshop
Fanshop

SCHIJNDEL DIT KEER GEEN PROBLEEM VOOR FEYENOORD: 0-6

Feyenoord heeft zaterdag in en tegen Schijndel revanche genomen voor het blamerende 2-2 gelijkspel tijdens de voorbereiding van vorig seizoen. De Rotterdammers, die de lichtgeblesseerde Theo Lucius misten, waren dit keer met 0-6 te sterk voor de Brabantse topamateurs. Pierre van Hooijdonk was met drie treffers de topscorer van de dag. Henk Timmer vierde zijn rentree.


Na het debacle van vorig jaar – Feyenoord speelde destijds met 2-2 gelijk bij Schijndel – waren de Rotterdammers erop gebrand dit keer beter voor de dag te komen. Tegelijkertijd hadden de Brabanders geen enkele intentie om zich naar de slachtbank te laten leiden. Vandaar dat zij zich meteen na de aftrap ver op eigen helft terugtrokken in de hoop de schade beperkt te houden. Het stelde Feyenoord, met in het doel voor het eerst sinds zijn rentree Henk Timmer, voor een aardige testcase. De ploeg probeerde de Brabantse muur met combinatievoetbal te slechten, maar hanteerde een te laag tempo om de topamateurs echt in de problemen te brengen. Het was uitgerekend Nicky Hofs die na 14 minuten de ban brak. De speler die vorig jaar zwaar geblesseerd raakte op het veld van Schijndel, een gecompliceerde knieblessure kostte hem een half seizoen, haalde vanaf een meter of twintig uit vanuit de draai. Zijn inzet viel via de verre paal binnen. De treffer kwam overigens uit de lucht vallen, want tot dat moment had Feyenoord tot ergernis van Erwin Koeman bitter weinig gecreëerd.  

Een tweede doelpunt volgde al twee minuten later. De goed spelende Jonathan de Guzman vond Pierre van Hooijdonk, die de bal niet aannam maar liet lopen voor Hofs. Op het moment dat die uit wilde halen, werd hij vanachter neergelegd waarop scheidsrechter Wiedemeijer terecht naar de stip wees. Hofs bleef even liggen, maar stond tot opluchting van de aanwezige toeschouwers al snel weer op en kon meevieren toen Van Hooijdonk de penalty binnenschoot. Van Hooijdonk maakte twintig minuten later ook Feyenoords derde goal. De spits was even daarvoor voor de zoveelste keer neergelegd en daardoor zichtbaar getergd. Dat zijn vrije trap rechtstreeks de kruising invloog mag dan ook geen verrassing heten.   Na rust veranderde het spelbeeld een klein beetje doordat ook Schijndel enigszins probeerde te voetballen. In plaats van met slechts één vooruitgeschoven pion te spelen, hielden de Brabanders wat consequenter twee of drie man voorin. Daardoor kwam er meer ruimte om te voetballen en leek de wedstrijd minder op een schaakpartij dan voor rust. Pierre van Hooijdonk profiteerde als eerste. Op aangeven van Stein Huysegems vervolmaakte hij zijn onechte hattrick.  

Niet veel later voerde Koeman, die Timmer en Castelen had achtergelaten in de kleedkamer, nog eens drie wissels door. Pascal Bosschaart nam de linksbackpositie over van Drenthe, Boussaboun kwam voor Van Hooijdonk en Pardo voor Hofs. Niet veel later stond de Chileen met een vrije trap aan de basis van Feyenoords vijfde treffer. Zijn inzet werd door André Bahia prima binnengekopt. Invaller Ali Boussaboun voegde daar voor het sluiten van de markt nog een prima 0-6 aan toe. Bij zes doelpunten bleef het en daarmee kwam Feyenoord stukken beter voor de dag dan vorig seizoen.

SCHIJNDEL – FEYENOORD 0-6  (0-3)
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Scoreverloop:
0-1  Hofs (14’)
0-2  Van Hooijdonk (penalty, 16’)
0-3  Van Hooijdonk (39’)
0-4  Van Hooijdonk (49’)
0-5  Bahia (57’)
0-6  Boussaboun (84’)

Opstelling Feyenoord:
Timmer (Lodewijks, 45’); Collen, Vlaar, Bahia (Davids, 81’), Drenthe (Bosschaart, 55’); Hofs (Pardo, 55’), Greene (Abubakari, 77’), De Guzman (Vincken, 77’); Castelen (De Ceulaer, 45’), Van Hooijdonk (Boussabou, 55’) en Huysegems (Kolkka, 65’)