Fanshop
Fanshop

FEYENOORD WINT SIMPEL IN BABBERICH: 0-2

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp met een overwinning afgesloten. Hoofdklasser SV Babberich gaf goed partij, maar werd zonder problemen met 0-2 aan de kant gezet. Jonathan de Guzman verzorgde vroeg in de eerste helft de openingstreffer, waarna Benjamin De Ceulaer de marge in de slotfase verdubbelde. Dirk Kuyt, die maandag de voorbereiding startte, bleef net als Timothy Derijck negentig minuten aan de kant.

Fit is hij al een tijdje, maar het ontbrak Tim Vincken de laatste weken aan de hem zo kenmerkende explosieve actie. De beginfase van het duel met Babberich zal de rechtsbuiten wat dat betreft optimistisch hebben gestemd. Meerdere keren slaagde hij erin op snelheid de achterlijn te halen. Aan de andere kant liet ook Joonas Kolkka zich gelden, maar behalve dreiging vertaalde het zich niet in kansen.  

Dat Feyenoord in Gelderland toch de voorsprong nam, had het aan een inschattingsfout van de doelman en gretigheid van De Guzman te danken. De Canadees joeg succesvol door op een hoge bal, tikte de bal weg voor de handen van de keeper en werkte binnen in een leeg doel: 0-1. 

Het was één van de weinige hoogtepunten in een eerste helft waarin de warmte een verlammende uitwerking leek te hebben. Bij de thuisploeg resulteerde dat in een aantal slordigheden, waar Feyenoord na 21 minuten van had moeten profiteren. Van Hooijdonk en Greene namen de doelman op de proef, waarna Kolkka in derde instantie de bal hard voorlangs schoot. Serginho Greene kopte nog op doel uit een hoekschop van Vincken, maar zag de inzet knap gered. 

Onder impuls van de gretige invaller Stein Huysegems begon Feyenoord sterk aan het tweede bedrijf. De Belg vocht zich een weg naar het doel, kwam tot een schot, maar vond de doelman op zijn weg. Ron Vlaar kopte nog naast, waarna de aanvalsdrift van de Rotterdammers tijdelijk op een laag pitje kwam te staan. 

Na de drinkpauze kwam er meer lijn in het spel van Feyenoord, wat gedeeltelijk was toe te schrijven aan de sterk invallende Lorenzo Davids. De eerstvolgende kans was van Jonathan de Guzman. De middenvelder schoot geplaatst binnen, maar weer onderstreepte de doelman met een prima redding zijn kwaliteiten. De Guzman kreeg geen kans op revanche, want Sebastián Pardo stond aan de zijlijn al klaar hem te vervangen.

Een ander balgevoelige middenvelder stond aan de basis van de volgende kans. Nicky Hofs zag De Ceulaer vertrekken en gaf de bal op het presenteerblaadje. Waar zijn ploeggenoten op het afwerkende vlak weinig indruk maakten, toonde De Ceulaer zich wel scherp. De invaller schoot fraai in de kruising, waarmee hij de eindstand op het scorebord bracht. Babberich – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:
13’ 0-1 De Guzman
85’ 0-2 De Ceulaer

Geel: Verheijen

Opstelling Feyenoord: Lodewijks (46’ Ekramy); Collen, Vlaar (60’ Bahia), Greene, Bosschaart (60’ Drenthe); Abubakari (70’ Davids), Lucius (60’ Hofs), De Guzman (78’ Pardo); Vincken (46’ Huysegems), Van Hooijdonk (75’ Boussaboun) en Kolkka (81’ De Ceulaer).