Fanshop
Fanshop

KUYT STEELT SHOW IN APELDOORN: 0-5

Dirk Kuyt heeft tijdens zijn eerste optreden van dit seizoen meteen zijn stempel gedrukt. De gedreven spits verzorgde twee van de vijf treffers tegen AGOVV Apeldoorn: 0-5. Bij het optreden van de spits sprong zijn scherpte en de schoonheid van zijn doelpunten in het oog. Het duel met de ploeg van Rini Coolen vormde voor Feyenoord een serieuze testcase, aangezien het de eerste confrontatie was met een profclub. Theo Lucius (2x) en Nicky Hofs verzorgden de andere treffers. AGOVV nam tegen Feyenoord het nieuwe kunstgrasveld in gebruik. 

Aan iedereen die het hoorde wilde, verkondigde Kuyt de afgelopen dagen zin te hebben in een nieuw seizoen. Ook als dat bij Feyenoord zou zijn, herhaalde hij daarbij tot vervelens toe als hem er voor de zoveelste keer om werd gevraagd. Op sportpark Berg en Bos zette de spits vanaf de eerste seconde die woorden kracht bij. Kuyt was het creatieve brein van de eerste aanval en stond ook aan het eindstation ervan. De spits mikte te hoog, maar maakte wel meteen de offensieve bedoelingen duidelijk.

Het leidde tot een sterke eerste helft, waarin de Apeldoornse profs voortdurend achteruit werden gedwongen. De 0-1 volgde na negen minuten toen Nicky Hofs snel een vrije trap in het doel krulde, daarbij gebruik makend van de wanorde die nog heerste in de defensie van de thuisploeg. De protesten van vooral doelman Raimond van der Gouw ten spijt, scheidsrechter Kevin Blom keurde het doelpunt goed.

De tweede treffer volgde kort erna toen Theo Lucius de hoekschop van Jonathan de Guzman hard binnenkopte. Kuyt mocht even later zijn eerste treffer van de voorbereiding maken. De splijtende pass van Serginho Greene werd door Kuyt op waarde geschat en met een prachtige stift over de kansloze Van der Gouw verlengd: 3-0. Lucius raakte in het vervolg nog de paal, waarna er geen kansen meer volgden tot het rustsignaal.

Kuyt had de toeschouwers op het uitverkochte sportpark al het nodige vermaak geboden, maar deed er na rust nog een schepje bovenop. Even nadat hij een indirect genomen vrije trap hard voorlangs had geschoten, bereidde hij zijn tweede treffer van de avond zelf voor. De Katwijker zette zijn man slim opzij, stoomde op richting het doel en rondde de aanval met een knap geplaatst schot af: 0-4.

Lucius, die net als Kuyt een sterke indruk maakte, was de volgende Feyenoorder die twee doelpunten achter zijn naam kreeg. Zijn schot was niet van het niveau waarmee Kuyt even daarvoor Van der Gouw verschalkte, maar wel afdoende. De geroutineerde keeper raakte de bal nog, maar kon de 0-5 niet voorkomen.

Gescoord werd er niet meer, maar de handen gingen tien minuten voor tijd nog wel één keer massaal opeen. Dat was het moment waarop Kuyt naar de kant werd gehaald en werd vervangen door Pierre van Hooijdonk.

AGOVV – Feyenoord 0-5

Scoreverloop:
9’ 0-1 Hofs
18’ 0-2 Lucius
25’ 0-3 Kuyt
55’ 0-4 Kuyt
68’ 0-5 Lucius

Opstelling Feyenoord: Timmer; Greene, Vlaar, Bahia (74’ Collen), Drenthe; Hofs, Lucius, De Guzman; Huysegems (80’ Boussaboun), Kuyt (80’ Van Hooijdonk) en De Ceulaer (58’ Kolkka).