FEYENOORD KLOPT HELMOND SPORT IN INGELAST OEFENDUEL

Feyenoord heeft dinsdagmiddag Helmond Sport in een ingelast oefenduel met 3-0 verslagen. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van de VV Smitshoek in Barendrecht. Nicky Hofs was de meest opvallende speler aan Rotterdamse zijde, de middenvelder scoorde voor rust al een zuivere hattrick. De lichtgeblesseerde Castelen en grieperige Dirk Kuyt kwamen niet in actie, Sebastián Pardo liep een spierblessure op.

In de dagen voorafgaand aan de Engelse week wilde Erwin Koeman zijn spelers graag nog eens in alle rust aan het werk zien tegen een tegenstander van een behoorlijk niveau. Daarom werd op stel en sprong een oefenduel georganiseerd tegen Helmond Sport, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de eerste divisie. In tegenstelling tot de amateurploegen waartegen Feyenoord de afgelopen weken oefende, was het team van trainer Gerald Vanenburg allerminst van plan zich in te graven zodat een open wedstrijd ontstond.

Die positieve instelling moest Helmond al binnen een minuut bekopen met een tegendoelpunt. Joonas Kolkka leverde vanaf links een prachtige voorzet af die door Van Hooijdonk werd ingekopt. Op de inzet van de spits had doelman Begois nog wel een antwoord, op de rebound van Nicky Hofs niet: 1-0. Na de openingstreffer volgde een aardige openingsfase waarin Feyenoord wat goede combinaties op de mat legde. Dat resulteerde na een dik kwartier in de 2-0. Tim Vincken passeerde op snelheid linksback Hobbelen en gaf voor. Nicky Hofs, toch niet bepaald een van de langste spelers van het veld, torende hoog boven de Helmondse verdedigers uit en kopte fraai binnen. Op de tweede treffer volgde een mindere fase van Rotterdamse kant, terwijl Helmond Sport voor wat gevaar zorgde via de snelle rechtsbuiten Orlando Smeekes en de deels bij Feyenoord opgeleide spits Sandro Calabro. Maar de paar keer dat het nodig was stond doelman Patrick Lodewijks op de goede plaats. En tien minuten voor rust was het opnieuw Hofs die de marge tot drie vergrootte. Opnieuw stond Joonas Kolkka aan de basis van het doelpunt. De Fin speelde Theo Lucius in, die op zijn beurt Hofs bediende.

In de tweede helft experimenteerde Koeman met het verdedigingscentrum Vlaar-Greene, terwijl Sebastián Pardo Hofs verving en De Ceulaer kwam voor Vincken. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Wel dwong Pieter Collen een strafschop af toen een goede voorzet van zijn voet met de hand werd weggeslagen door een Helmond-verdediger. Het buitenkansje werd door Pierre van Hooijdonk echter niet verzilverd. De spits zag zijn ‘Panenkaatje’ gekeerd door keeper Kevin Begois. Een andere tegenvaller was het snelle uitvallen van Sebastián Pardo. De Chileen kreeg last van een spier in zijn bovenbeen en moest al na een kwartier in de tweede helft vervangen worden door Lorenzo Davids.  In de slotfase van het duel kregen ook Royston Drenthe, Timothy Derijck en stagiair Jacob Lensky nog speeltijd. Op een prachtige volley van Benjamin De Ceulaer na viel er verder echter niet veel meer te genieten in het winderige Smitshoek.

Feyenoord-Helmond Sport 3-0  (3-0)
1-0  Hofs (1.)
2-0  Hofs (14.)
3-0  Hofs (36.)