Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

HELDENONTVANGST VOOR DIRK KUYT

Dirk Kuyt is tijdens de presentatie van de selectie tijdens de Open Dag als een held in de armen gesloten door het Legioen. De aanvoerder kreeg een ontvangst zoals geen van zijn medespelers dat kreeg, wat zich uitte in een lang applaus en warme spreekkoren. Trainer Erwin Koeman sprak de supporters na de presentatie toe. ‘Dat Feyenoord een grote en mooie club is, ligt alleen aan jullie. We gaan er alles aan doen een goed seizoen te draaien. We willen Champions League halen, samen met jullie.’ Assistent-trainer John Metgod vulde aan: ‘Van één ding kan je bij Feyenoord altijd op aan, we kunnen altijd op de steun van het Legioen rekenen.’



De presentatie van de selectie vormde het hoogtepunt van de Open Dag. Het binnenprogramma, dat vanaf 12:45 uur aanving, begon daarvoor met voetbal. Een Rotterdams sterrenteam nam het op tegen een verzameling oud spelers van Feyenoord. Het was voor het Legioen een weerzien met veel grote namen uit het verleden. Supporters konden weer eens genieten van het spel van mannen als Regi Blinker, André Stafleu, Igor Korneev, Jean Paul van Gastel, Henk Fräser, Stanley Brard, Ben Wijnstekers, Joop van Daele en anderen.



Het waren de oud profs die als eerste scoorden. Taument had de bal er al na twee minuten in liggen. En hoewel gelegenheidsscheidsrechter Gerard Cox regelmatig toestond dat het Rotterdamse sterrenteam met meer dan elf man in het veld stond, breidde Feyenoord de score na rust uit. Good old Regi Blinker maakte 2-0. John Williams (2-1) redde de eer voor de Rotterdamse selectie, die verder onder andere werd gevormd door Don Diego Poeder, Joris Lutz, DJ Paul Elstak, Hugo Borst en Wilfried de Jong. Daarna miste acteur Winston Post nog een strafschop, voordat Gaston Taument en Joop van Daele de eindstand op 4-1 bepaalden.