Fanshop
Fanshop

CHELSEA KOMT MET STERREN NAAR DE KUIP

Chelsea heeft inmiddels aan Feyenoord laten weten op volle oorlogssterkte naar Rotterdam af te reizen voor het oefenduel van aanstaande dinsdag. De Londense club neemt alle sterren mee, wat een avond vol strijd en mooi voetbal belooft. De tijdelijke terugkeer van Salomon Kalou, onlangs ingelijfd bij het sterrenensemble van José Mourinho, voorziet de avond van glans. Voor de confrontatie zijn nog voldoende kaarten te koop. Seizoenkaarthouders die op vrijdag of zaterdag kaarten kopen aan de loketten van Klantenservice krijgen tien procent korting.

Met dank aan de Russische miljardair Roman Abramovich zijn de Londenaren de afgelopen jaren in sneltreinvaart uitgegroeid tot een internationale grootmacht. Kampioenenmaker José Mourinho bleek de laatste twee jaren bovendien de ideale trainer om alle neuzen binnen de sterrenformatie dezelfde kant op te krijgen. Dat leverde al twee aaneensluitende landstitels op. Europa veroveren is de volgende missie van de blauwe formatie, die daartoe behalve met de toptalenten Salomon Kalou en Jon Obi Mikel ook aangevuld werd met de erkende wereldsterren Andriy Shevchenko en Michael Ballack. Of de koopwoede van de Londenaren daarmee gestild is, valt nog allerminst te bezien. Voor Mourinho is immers alleen het allerhoogste en het allerbeste genoeg.

De spelerslijst van Jose Mourinho leest van voor naar achter als een opsomming van de allergrootsten in het huidige internationale topvoetbal, wat bij de Feyenoorders voor het nodige respect zorgt. Tim Vincken: ‘Prachtig om tegen zo’n ploeg te mogen spelen, het haalt het beste in ons boven. Dit wordt genieten.’ Doelman Henk Timmer kijkt uit naar het oefenduel. ‘Alles draait natuurlijk om de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Maar voor iedereen is dit het toetje van de voorbereiding. De ambiance is prachtig, voor spelers en publiek.’

Ook Salomon Kalou, in juni getransfereerd naar Stamford Bridge, heeft zin in de wedstrijd. ‘Ik ben hartstikke blij om terug te komen en al mijn vrienden te zien. In Rotterdam en bij Feyenoord voel ik me thuis en ik zal er terugdenken aan alle mooie dingen die we beleefd hebben. Ik hoop dat de supporters zullen kunnen genieten van een goede en vriendschappelijke wedstrijd en ik hoop ook dat ik ze wat vermaak zal kunnen bieden. En ik vind het mooi om afscheid van ze te kunnen nemen, al is het wat mij betreft geen vaarwel maar een tot ziens. Want als ik vrij ben, kom ik sowieso terug om naar Feyenoord te kijken. Niet als speler maar als supporter.’

Voor Feyenoord-Chelsea (aftrap dinsdag om 19:00 uur) zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Alleen in de gele zone is er nog maar een beperkt aantal vrije plaatsen. Aan de loketten van Feyenoord Klantenservice wordt er op vrijdag en zaterdag aan seizoenkaarthouders een korting gegeven van tien procent. Er geldt geen clubkaartverplichting voor de wedstrijd.

Klik hier voor meer informatie over kaartverkoop.